ŞEN MAKAS YENİDEN SAHNEDE!

ŞEN MAKAS YENİDEN SAHNEDE!

DÜNYA REKORTMENİ İNTERAKTİF KOMEDİ OYUNU ŞEN MAKAS YENİDEN SAHNEDE!

Her defasında değişen interaktif komedi oyunu ‘Şen Makas’, 18 Şubat’ta Tiyatrokare tarafından sahnelenmeye başlayacak. Amerikan Tiyatro Tarihi’nin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guinness Rekorlar kitabına girmeyi başaran ‘Şen Makas', Boston’da 1979 yılından bu yana aralıksız seyirciyle buluşuyor.

SEYİRCİLER OYUNA DAHİL OLUYOR, FİNAL HEP DEĞİŞİYOR

‘Charlie Chaplin Komedi Ödülü’ sahibi olan  oyunda,seyirciler de oyuna dahil oluyor ve bir kuaför salonundaki katili, oyunculara sorular yönelterek belirliyor. Oyunun finali her defasında seyircinin isteğine göre değişiyor. Seyirci bazen oynuyor, bazen sorgu yaparak, bazen oy vererek katılıyor ama hep katıla katıla gülüyor.

OYUNCU NEDİM SABAN YÖNETİYOR

ABD’nin yanı sıra dünyanın tüm ülkelerinde seyirciyle buluşan ‘Şen Makas’, 1997 yılında yine Tiyatrokare tarafından büyük başarıyla sahnelenmiş ve gişe rekorları kırmıştı. Nedim Saban’ın yöneteceği oyunun güncellenen halinde hayatımızda önemli bir yer kaplayan sosyal medya gerçekliği daha fazla öne çıkarılıyor.

ŞEN DUL KARAKTERİN MELEK BAYKAL CANLANDIRIYOR

Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı oyunda, geçtiğimiz yıl Tiyatrokare’nin ‘Ahududu’ oyunuyla sahneye dönen Melek Baykal, şen bir dul kadını oynuyor.  Seyirci Melek Baykal’ın yanısıra, Veysel Diker, Ebru Saçar, Cem Güler’i sorgulayarak suçluyu bulmaya çalışıyor. Ünlü sunucu Jess Molho’dan da yardım alarak çözülen cinayetin komiseri ise Özgür Yetkinoğlu.

Paul Portner’in yazdığı, Nedim Saban’ın yönettiği komedinin yardımcı yönetmeni Ebru Saçar Aktaş. Dekor Anıl Ateş Işık, Kostüm Günnur Çaras, Işık Mustafa Bal, Müzik Çağatay Kerhibar ve Bülent Güven, koreografi Ayşegül Sünnetçioğlu’na ait. Oyunun ana sponsoru Schwarzkoph Professional.

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan: Paul Pörtner

Uyarlayan: Özgür Yetkinoğlu

Yöneten: Nedim Saban

Dekor Tasarım: Anıl Ateş Işık

Işık Tasarım: Mustafa Bal

Kostüm Tasarım: Günnur Çaras

Özgün Müzik: Çağatay Kehribar, Bülent Güven

Koreografi: Ayşegül Sünnetçioğlu

Yardımcı Yönetmen: Ebru Saçar Aktaç

Reji Asistanları:  Erdinç Doğancı, Özüm Erdil

Afiş Tasarım: Galip Aksular

Afiş Fotoğrafı:   Eren Yiğit

Klip Yönetmeni: Mert Özkan

Video Mapping: Can Akyürek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.