Senfoni'den Çanakkale Şehitleri'ne Saygıyla…

Senfoni'den Çanakkale Şehitleri'ne Saygıyla…

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu hafta düzenleyeceği konserde  Çanakkale Şehitleri’ni  anacak.  Ahmed  Adnan  Saygun  Sanat Merkezi’nde 17 Mart Cuma gecesi Konak Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

Çanakkale Şehitleri'ni Anma Haftası Özel Konseri'nde Şef Münif Akalın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak piyanoda Yeşim Gökalp eşlik edecek. Konserde N.Kodallı “Telli Turna” , R. Schumann “Piyano Konçertosu” ve F.Schubert “4 numaralı Senfoni" seslendirilecek.Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com),  Alsancak ve Karşıyaka D&R’lar ve konserin yapılacağı  Ahmed  Adnan  Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.
 
Münif AKALIN(Şef)
Türkiye'nin yetiştirdiği önde gelenviyolonselcilerinden olan Akalın  çok yönlübir müzisyen olarak, beceri ve yeteneği ile önplana çıkar. 
Solist ve Şef olarak Türkiye dışında Amerika,  Almanya,  İtalya,  Gürcistan veYunanistan'da konserler vermiştir. Efsane müzisyen  Natalia Gutman'la da çalışan Akalın, NataIia Gutman'ın Jüri başkanı olduğu Benyamin Sönmez Viyolonsel Yarışması'nda jüri üyeliği yapmıştır.Hasan Ferit Alnar’ın Viyolonsel Konçertosu’nun cdkaydını yapmış,  Yalçın Tura Viyolonsel Konçertosu’nun da Dünya Prömiyerini  Nisan 2014 de Mersinde yapmıştır. Halen Mersin Üniversitesi  Akademik Orkestrası'nın şefliği ve Bozok Quartet üyeliğini sürdürmekte, aynı zamanda Konservatuvarda Viyolonsel ve oda müziği ve Orkestra dersleri vermektedir.
 
Yeşim GÖKALP(Piyano)
İzmir’de doğdu. İlk piyano derslerini Erdoğan Okyay’dan aldı. Sekiz yaşında Ankara Devlet Konservatuvarı’na girerek Prof. Ayşe  Savaşır’ın öğrencisi oldu. Devlet bursu kazanarak Almanya’da Hannover, Köln ve Detmold Müzik Akademilerinde öğrenimini tamamlayıp 1990 yılında Sanatta Olgunluk Diploması (Master) aldı. Sanatçının Türk ve yabancı bestecileri içeren, içinde İlhan Baran, Ulvi Cemal Erkin, A. Adnan Saygun, İstemihan Taviloğlu ve Ateş Pars’ın eserlerinin ilk seslendirilişlerinin de yer aldığı altı tane CD’si bulunmaktadır.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.