Senfoni’ye, İdil Biret ve Rengim Gökmen Konuk

Senfoni’ye, İdil Biret ve Rengim Gökmen Konuk

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO) bu haftaki konserinde, dünyada büyük başarılara imza atmış iki Türk sanatçıyı ağırlayacak.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO) bu haftaki konserinde, dünyada büyük başarılara imza atmış iki Türk sanatçıyı ağırlayacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 20 Ocak Cuma gecesi Folkart’ın Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

Devlet Sanatçımız İdil Biret’in 75. Doğum Yılı

Ülkemizin yetiştirdiği değerli şef Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak piyanoda İdil Biret eşlik edecek. Biret’in aynı zamanda 75. Doğum yılı olması nedeniyle bu konser ayrı bir önem taşıyor.

Programda S. Rachmaninov  “Paganini Teması Üzerine Çeşitlemeler” ile D. Shostakovich “Senfoni No.6” eserleri seslendirilecek.  Ayrıca 2016 -2017 konser sezonu sponsorlarından “CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş” yetkililerine teşekkür plaketi verilecek. 

Konser biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lar dan ve konserin yapılacağı  Ahmed  Adnan  Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.

Rengim GÖKMEN(ŞEF)

Türkiye’nin orkestra şefleri varlığı içinde önde gelen, yenilikçi, Türk bestecilerinin eserlerine sıklıkla eğilen, bir bölümünün ilk seslendirmelerini yapan, şeflik veya sanat danışmanlığını üstlendiği kurumlarda yeni etkinliklerin, festivallerin, yarışmaların düzenlenmesine, birimlerin kurulmasına önayak olan değerli müzik insanıdır. 1992-1995 ve 2007-2014 yılları arasında iki kez Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak görev yapan sanatçı, aynı dönemde orkestra şefliği çalışmalarını da büyük bir hızla sürdürmüş, uzun yıllar İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müzik direktörlüğü görevini de yaptıktan sonra 2006 yılında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şefliği ve sanat yönetmenliği görevine seçilmiş olup halen bu görevini ve yanı sıra İzmir Karşıyaka da 2015 yılında kurulan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Süpervizör Orkestra Şefliğini sürdürmektedir.

İdil BİRET(PİYANO)

TBMM’nin 1948 yılında çıkardığı özel kanunla sekiz yaşında Fransaya gönderildi ve büyük  Fransız  müzisyeni  Nadia  Boulanger’nin gözetiminde  Paris Konservatuvarında okuyarak on beş yaşında birincilikle mezun oldu.Dünyanın bir çok ülkesinde verdiği konserler  Cd  olarak  yayınlanmak üzere konser kayıtları yapılmıştır. 

Sanatçının 2016 yılını kapsayan önemli çalışmaları  arasında  Mart ve Kasım aylarında İngiltere‘de  Londra ve Birmingham konserleri, Nisan ayında New York Carnegie Hall konseri, Mayıs ayında Schubert Sonatları ve Wanderer  Fantasy kaydı, Ağustos D-Marin  Festivali  açılış konseri,  Eylül ayında Meksika’da Monterrey Festivali konserleri ve Kasım ayında Borusan Orkestrası ile Istanbul’da, New York Carnegie Hall konserini idare edenş sef  Toshi  Shimada  yönetiminde o konserin programında olan, Hindemith Piyano konçertosu icrasi bulunmaktadır. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.