Sertel’den Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürüne ziyaret

Sertel’den Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürüne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İnfaz ve Koruma Memurlarının güvenlik hizmetleri sınıfına geçirilmesi için kanun teklifi hazırladım ve bu yönde Meclis’te mücadele verdim. Ancak bugüne kadar sonuç alabilmiş değiliz. Sizlerin de bu sorunların farkında olduğunu biliyoruz. İnfaz Koruma memurlarının Genel İdari Hizmetler sınıfına sığmadığı çok açıktır. 27. dönem bitmeden güvenlik hizmetleri sınıfına geçirilmesini ümit ediyorum” diye konuştu.

enis-yavuz-yildirim-atila-sertel-2.jpeg

MAAŞ İYİLEŞTİRMELERİ TÜM PERSONELE YAPILMALI

İnfaz ve Koruma memurlarının maaşlarında yapılacak iyileştirmeler diğer sivil personeller için de yapılması gerektiğini vurgulayan Sertel, “7. yargı paketinde cezaevi çalışanları arasında çalışma barışını bozacak bir düzenleme yer almaktadır. Buna göre infaz ve koruma memurlarının maaşlarında bir iyileştirme planlanmaktadır. Bu elbette doğru bir adımdır ancak bu düzenlemeden sayıları 20 bini bulan diğer sivil personeller de yararlandırılmalıdır. Aynı şartlarda aynı kurumlarda çalışan bazı unvanlara iyileştirme yapılıp bazı memurların görmezden gelinmesi doğru değildir. Türkiye’nin dört bir yanından bana ulaşan cezaevi personelleri bu konuda herkesi kapsayacak bir düzenleme yapılmasını beklemektedir” dedi.

Sertel, ziyarette infaz ve koruma bölümlerinden mezun olan gençlerin sorunlarına da değinerek bu bölümlerden mezun olanlar için işe alımlarda ayrı bir kontenjan açılması konusundaki talepleri de iletti.

SORUNLARIN HEPSİ MASADA

Sertel’in infaz ve koruma memurları için Meclis’te yürüttüğü çalışmalardan haberdar olduğunu ifade eden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım ise sorunların hepsinin masada olduğunu ve çözümü noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Siyasi iradenin takdiri ve bütçe imkanları doğrultusunda yakın zamanda somut gelişmeler olmasını beklediklerini dile getiren Yıldırım, “Cezaevlerinde görev gören tüm personellerimizin sorun ve taleplerini biliyoruz. Sayın Bakan da bu sorunlardan haberdar. Tüm sorunlar ve çözüm yollarının hepsi masada. Adım adım çözülecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.