SEVDİYE AKTEKİN’İN İLK KİTAP HEYECANI

SEVDİYE AKTEKİN’İN İLK KİTAP HEYECANI

Sevdiye Aktekin, Lora Yayınevinden çıkan “Korkuyorum. O halde Aşığım!” romanıyla kitap dünyasına adım attı.

Uzun zamandır Medya Ege ‘de yazan Sevdiye Aktekin bu günlere ilk kitabının heyecanını yaşıyor. Yazmanın büyülü bir rüya olduğunu söyleyen Aktekin kitabı ile duygu ve düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Bir kalemle kalbimdekileri kağıda dökmek hayatım boyunca en keyif aldığım şey oldu. Farklı türlerde yazılar kaleme aldım. Bazılarını tamamladım bazıları hala yarım. Ama roman benim için farklı. Bir karakter oluşturmak onun gibi düşünebilmek, hissedebilmek çok heyecan verici. Yazdıklarımı kendim dışında biriyle paylaşma fikri ise sanırım en zorlandığım kısım. Ön yargılardan, olumsuz geri dönüşlerden çekinerek çok uzun süre yazdığımı söyleyemedim. Ama 28 yaşındayım en büyük tutkumun peşinden şimdi gitmeyeceksem ne zaman gideceğim diye sordum kendime ve bir adım attım.”

kitaap-001.jpeg

Çoğunluğu yazarın da yaşadığı şehir olan İzmir’de geçen romanın baş kahramanın ismi Pelin. Pelin’in en yakın arkadaşlarından Gökay’a aşık olmasıyla başlayan romanda farklı noktalara dikkat çekiyor. Kişilerin ilişkilere, aşka hatta hayata bakış açılarında en önemli etkenlerden biri içinde büyüdüğü ailenin birbirine karşı tutumu diyen yazar. “Hiçbirimiz aynı şartlarda dünyaya gelmiyoruz. Ekonomik olarak çocuklarımıza her şeyi veremeyebiliriz ancak sevgimizi göstermek parayla değil. Sadece çocuğumuza değil. Evde yaşayan anne-baba birbirine de sevdiğini göstermeli ki çocuk sevginin varlığını hissederek öğrenebilsin. İleri yaşlardaki ilişkilerinde sorun yaşamasın.” dedi. Bu bağlamda baş kadın kahramanımız sevgiye aşka inanan bir karakterken, erkek kahramanımız ise belli sebeplerden aşka inanmayan biri.

kitapp-001.jpeg

“Aşk cesaret işi. Sonuçta böylesine derin bir duyguyla yaşamak cesur olmayı gerektirir, içindeki korkularla başa çıkabilmeyi. Ama aşık olunca cesur olmak zordur. Korkarsın. Önce aşık olmaktan, karşılıksız olmasından sonra kavuşamamaktan, kavuşunca da kaybetmekten korkarsın. Korktukça hata yaparsın. Bunu kendi yaşamlarımızın içinde mutlaka yaşamışızdır. Ben de bu noktaya vurgu yapmak istedim. Kalbimizin sanki ağızımızdan çıkacağından korktuğumuz an’lara.”

kiitap-foto-001.jpeg

Yazarın, romanım dışında üzerinde çalıştığı çocuk kitabı içinde yayınevi ile görüşmeleri sürüyor. İnsan kaynakları, öğrenci koçluğu sonrasında da 3 yıl kendi organizasyon firmasını işleten yazar. “Sürekli insan ilişkileri üzerine olan sektörlerde çalıştım. Son yıllarda özellikle çocuklar. Bir de 3 Yaşında oğlum var. Onların hayal güçlerinin nasıl renkli ve geniş olduğunu keşfettim. Bu sebeple önümüzdeki günlerde yetişkin romanlarıyla birlikte çocuk kitaplarına da ağırlık vermeyi düşünüyorum.” dedi.

Romanı okuyanların yorumlarını dinlemek için sabırsızlanıyorum. Olumlu, olumsuz her türlü eleştiriyi severek dikkate alacağım. Hepsinin daha iyiye gitmemde elimden tutacağını biliyorum. Kitap yazma ve bu eseri çıkarma konusunda bana destek olan değerli eşime, kıymetli aileme ve tüm sevenlerime teşekkür ediyorum.

kitap-foto-001.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum