Sıcaklık farklılıkları gribin atmasına neden oluyor

Sıcaklık farklılıkları gribin atmasına neden oluyor

Gaziantep Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Halil Kalli, son dönemlerde artış gösteren gripten korunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi vererek, gripten korunmanın en önemli yolunun sıcaklık farkını azaltmak olduğunu açıkladı.

Kış aylarında etkili olan soğuk havayla birlikte artan grip salgınına karşı yapılması gerekenler hakkında bilgiler veren Dr. Halil Kalli, özellikler soğuk havadan bir anda sıcak havaya, sıcak ortamdan da bir anda soğuk havaya maruz kalmanın gribi arttırdığına dikkat çekti.


Dr. Halil Kalli, “Kış mevsimine artık girdik grip bir virüstür. Genelde grip bir sıcak bir soğuk havaya girmekle daha fazla olur. Sıcak bir ortamdan bir anda soğuk bir ortama hava değişimine bağlı olarak grip meydana gelmektedir. Öncelikle bunu önleyebiliriz. Bulunduğumuz sıcak ortamla dışarıdaki soğuk ortamın sıcaklık farkını azaltmamız gerekiyor. Aynı zamanda da sıcak ortamdan soğuk ortama girdiğimizde de bunu giysilerimizle dengelememiz gerekiyor. Yine C vitamini olan portakal, mandalina gibi kış mevsiminde daha fazla olan meyveleri tüketmemiz gribe karşı etkili olur. Özellikle 65 yaş üstü hastaların, astı, kalp gibi hastalığı olanların grip aşısı yaptırması gerekir. Ama en önemlisi sıcaklık farkını azaltarak gribe karşı önlemdir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.