Dr. Taner Akman

Dr. Taner Akman

SİHİRLİ İKSİR

SİHİRLİ İKSİR

Sonbaharda havaların soğuyup okulların da açılmasıyla birlikte soğuk algınlıkları ve gribal hastalıklar da evlerimizin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Bu yazımda sizlere hem bu tür hastalıklardan korunmada hem de iyileşme sürecinde güvenle kullanabileceğiniz sihirli iksirin tarifini vereceğim.  

Hazırlayacağınız sihirli iksiri soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay içer gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili. Ben bir doktor olarak düzenli bir şekilde hem ailece kullanıyorum hem de eşe dosta, hastalarıma tavsiye ediyorum.

 

Malzemeler:

 

-1 adet orta boy kavanoz

-Kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil (Aktarlarda bulabileceğiniz gibi, artık Migros, Kipa gibi marketlerde bile var)

-1 limon (dilimlenmiş)

-Yeteri kadar bal

Hazırlanışı:

Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama şeklinde) dilimleyin. Taze zencefili salatalık-kabak soyacağı ile ince ince dilimlemeniz kolay olur. Ya da sarımsak rendesiyle rendeleyebilirsiniz. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.

Kullanılışı:

Bir çay bardağına 1 dilim limon, hazırladığınız zencefil şurubundan bir ya da 2 yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp 10 dakika bekletip için. Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.Şurup haliyle buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.Ancak şuna dikkat etmelisiniz ki su balın kimyasal yapısını bozabildiği için, ekleyeceğiniz su kesinlikle kaynar olmamalıdır.Ayrıca su konulmuş içime hazır şekliyle saklanmamalı, 10 dakika bekletip hemen içilmelidir. Hazırladığınız sihirli iksiri sabah kahvaltıdan 30 dakika önce ve akşam da yatmadan 30 dakika önce içerseniz çok daha faydalı olur.

 

Bu karışımı;

-1 tatlı kaşığı keten tohumu

-1 tatlı kaşığı zerdeçal

-1 çay kaşığı taze çekilmiş çörekotu (çörekotunu buzdolabında saklamalısınız)

-1 çubuk tarçın

ilave etmek suretiyle zenginleştirbilirsiniz.

Bu haliyle bağışıklık sisteminiz güçlenir, kötü kolesterol düşer, vücuttaki fazla yağlar atılır, kilo vermeniz kolaylaşır, barsaklar temizlenir, mide rahatsızlıkları düzelir, görme bozuklukları azalır, sivilceler giderilir, sigaraya bağlı balgam çıkartma şikayeti düzelir, akciğerler güçlenir, vücuda gün boyu enerji ve güç gelir.Tabii bunları sağlamak için takviyeli sihirli iksirimizi en az 40 gün boyunca düzenli olarak sabah kahvaltıdan 30 dakika önce ve akşam yatmadan 30 dakika önce kullanmanız gerekiyor.  

Hepimiz için, özellikle de çocuklarımız için hastalıklardan uzak sağlıklı bir kış geçirmek dileğiyle...

 

 

Önemli Uyarılar:

-Herşeyin fazlası zararlıdır nitekim bu karışımı hazırlarken de kullanırken de miktarları aşmamaya dikkat edin.

-Bir yaş altındaki bebeklere kesinikle bal verilmez. Bal klostridyum botilium adı verilen bir bakteriyi üreten bakteri sporlarını barındırır. Bu bakteri bebeklerde botulizm adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir.

-Kalp ilaçları ve aspirin kullananlara sihirli iksir önerilmiyor.

son-dakika,-ege.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.