ŞİŞLİ BELEDİYESİ FELSEFE GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

ŞİŞLİ BELEDİYESİ FELSEFE GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen Felsefe Günleri, farklı konu ve konuşmacılarla felsefeye merak duyan dinleyicileri buluşturmaya devam ediyor.

Şişli Belediyesi tarafından iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Felsefe Günleri nisan ayında da yeni konu ve konuşmacılarıyla devam ediyor. 5 Nisan Çarşamba günü “Aydınlanma ve Kant” konusunun ele alınacağı söyleşiye Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gözkan’ın konuşmacı olarak katılacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gözkan, 18.yüzyıl’da Avrupa’da başlayan Aydınlanma Çağı ile o dönemin en önemli temsilcilerinden Kant üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.

5 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da düzenlenen Felsefe Günleri, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür  ve Sanat Evi’nde gerçekleşecek.

Prof. Dr. Bülent Gözkan:

Prof. Dr. H. Bülent Gözkân 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Saint Joseph Lisesi’nde, lisans eğitimini ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 1992’de ODTÜ Felsefe Bölümü’nde yüksek lisans, 2000’de Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden Kant’ta Ben’in ve Aklın Kuruluşu başlıklı teziyle doktora derecesi aldı. Yeditepe, MSGSÜ, İTÜ, Galatasaray ve Boğaziçi Üniversitelerinde felsefe dersleri verdi. A.B.D. Clark Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Kant, Frege, Wittgenstein ve Heidegger’in eserleri, ayrıca matematiksel mantık üzerinde çalıştığı başlıca alanlardır. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Felsefe Bölümü başkanıdır. 

Tarih: 5 Nisan 2017, Çarşamba

Saat: 19.00

Yer: Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi

Adres: Halide Edip Adıvar Mah. Darülaceze Cad. Boruçiçeği Sok. No:2 Şişli

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.