SİTE BANK!

SİTE BANK!

Ali Eyce yazdı...

Ekonomiye yeni bir para kurumu, banka katılmadı ama ekonomiye yeni bir para deposu, para bankası katıldı.

Site Bank!

Son 10 yılda sayıları hızla artan siteler, rezidanslar ve lüks yaşam alanları, beraberinde yeni bir sorunu da yarattı.

Bazı yerlerde kiralar yakın ve hatta kiralardan daha yüksek olan aidatlar, yüksek katlı sitelerin yönetimlerini de başlı başına sorun yumağı haline getirdi.

Size içinde birçok hizmeti bir arada veren ve bunun karşılığından kat maliklerinden, kat sahiplerinden, kiracı olanlardan yüksek miktarlarda aidatlar isteyen site yönetimlerinin tamamen profesyonelleşmesi aidat maliyetlerine yansıdı.

Kat maliki veya kiracısı olduğu için yönetimde söz sahibi olduğunu düşünenler ise, birçok lüks sitede yönetimin oy çokluğunu bulunduran profesyonellerin elinde olması nedeniyle itiraz ettiği, kabul etmediği, düşürülmesi istediği veya bazı hizmetleri istemediği halde genel kurullardan çıkan aidat kararlarına uymak zorunda kalıyorlar. Uymayanlar, uymak istemeyenler, ödemeyenler, ödemek istemeyenler ise icra dairelerine, haciz kararlarına maruz kalmamak için evlerine satıp, söz sahibi olduğu ama sözün geçmediği sitelerden kaçıyorlar.

d5xyib2msx36vczphjll3t9luqhrhougbmfucee2.png

Sayıları her gün daha artan lüks sitelerin varlığı şimdilerde az da olsa ileri ki zamanlarda Türkiye’de yargının sorunu, toplumun sorunu, insanların sorunu ve hatta ekonominin sorunu haline gelecek.

Bir Hollyvood filminden hatırladığı sahneyi de sitenin güvenlik görevlileri tarafından aidatları ödemediği için evine sokulmayan, evi satışa çıkartılan bir film karakteri vardı.

İşte geleceğin Türkiye’sinde, aylık binlerce TL aidat çıkartan sitelerde yaşayanların yaşayacakları sorun da aynen böyle olacak.

Bu konuda hukukçu dostlarımla konuştuğumuzda söyledikleri tek şey var, sitenin yönetiminin gerçekten site de yaşayanlara ait bir genel kurul içinde olduğu konusunda araştırma yapmadan lüks sitelerden kat alınmamasını gerektiğini belirtiyorlar.

Bağımsız olmayan, bir gurubun elindeki oy çokluğu tarafından yönetilen sitelerde alınan kararlara uymak zorunluluğu içinde olunacağını belirten hukukçular, milyarlar vererek aldığınız dairenizin bulunduğu lüks sitede bu tür durumlarda, alınan kararlarla uymaya mecbur, site yönetimin istediği parayı vermeye mecbur, yani dairenizde maddi anlamda sömürülmeye mahkum kalınacağı uyarışında da bulunuyorlar.

Değişen ekonomik şartlar ve değişen yaşam şartlarına göre değişebilecek şekilde yaşamak isteyenleri ise hukukçular uyarıyor, bu tür hallerdeki siteler sizlere küçük bağımsız, büyük bağımlı halleri sunduğunu belirttiler.

Lüks yaşamak güzel ama her lüksün bir bedeli olduğunu da unutmamak lazım.

Ama bu bedel ekonomik olarak özgürlüğünüz olmasın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.