Skolyoz farkındalığı için bir araya gelecekler

Skolyoz farkındalığı için bir araya gelecekler

Her 30 çocuktan birinde görülen Omurga Eğriliği (Skolyoz) için İzmir’de dikkat çekici bir farkındalık etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinlikte çocuklara ücretsiz tarama yapılacak.

Karşıyaka Belediyesi'nin, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü iş birliği ile 12 Haziran Pazar saat 13.00’da Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’nda düzenlediği “Skolyozu Fark Et” etkinliğinin, toplumda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

skolyozu-fark-et-program.jpeg

ÇOCUKLAR İÇİN ÜCRETSİZ TARAMA

Etkinlik hakkında bilgi veren Proje Yürütücüsü Uzman Fizyoterapist Ebru Özdemir, her yıl Haziran ayı boyunca toplumsal bilincin artırılması ve erken teşhis için uzman kurum ve kişiler tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi. “Skolyozu Fark Et” etkinliğinde alanında uzman konuşmacılar güncel ve bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı söyleşiler gerçekleştirilecek.

ebru-ozdemir.jpeg

Skolyozlu çocukların sahne performanslarını sergileyeceği etkinlikte ayrıca resim sergisi, ‘Benim Skolyoz Hikayem’ konulu paylaşımlar, schroth egzersizleri ve grup demonstrasyonu gerçekleşecek. Çocuklar için ücretsiz omurga taraması yapılacağı etkinlik kapsamında ‘Benim İçin Skolyoz’ konulu resim sergisi de gezilebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.