Soğuk hava sebebiyle göl buz tuttu

Soğuk hava sebebiyle göl buz tuttu

Sivas’ta kar yağmamasına rağmen soğuk havanın etkisiyle Zara ilçesindeki Sülüklü Göl buz tuttu.

Sivas'a 103 kilometre uzaklıktaki Zara ilçesinde bulunan Sülüklü Göl, hastalıklarına çare arayanların uğrak noktası oluyor. Sarıçam ormanları içerisinde bulunan ve dipten kaynayan gölde yetişen sülükler, birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Gölün içerisinde bulunduğu sarıçam ormanlarında kar yağışının olmamasından dolayı bahardan kalma görüntüler yaşanırken, Sülüklü Göl'ün yüzeyi buz tuttu.
Göl çevresine piknik yapmaya giden Murat Köse, gölün buz tutmuş olacağını düşünmediklerini ancak buz tutmuş halinin görsel şölen oluşturduğunu belirtti.

aw142454-01.jpg

“GÖLÜN BUZ TUTACAĞINI HİÇ TAHMİN ETMİYORDUK”

Gezgin Murat Köse, “Benim bir arkadaşım tavsiye etti, onun aracıyla gölün kenarına gittik. Sülüklü Göl'e gittiğimizde gölün buz tutacağını hiç tahmin etmiyorduk, bu da bizi şaşırttı. Göl üzerinde yürümeyi denemedik, riskli ve gölün çevresi fazlasıyla çamurdu. Gölün üzerine çıkmadık ama yemeğimizi yerken manzarayı seyretme şansımız oldu. Gölün şifalı olduğu da söyleniyor. En kısa zamanda tekrar gideceğim ve herkesin de gitmesini tavsiye ederim” dedi.

aw142454-02.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.