Şok! Genç hacker Apple sunucularını sömürdü...

Şok! Genç hacker Apple sunucularını sömürdü...

Avustralyalı genç bir hacker tarafından 1 yıldan uzun süredir Apple sunucularından 90 GB üzerinde veri indirildiğinin ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü.

16 yaşındaki hacker, Apple sistemlerine defalarca erişerek güvenliği adeta delik deşik etmiş durumda. İşte, Apple hack skandalının tüm detayları.

Apple hack saldırılarına karşı yeterince güvenli değil mi?
 

Sunucuları adeta yol geçen hanına çeviren hacker, geçen 1 yıldan sonra Apple tarafından keşfedilmiş. Daha sonra konuyla ilgili olarak iletişime geçilen FBI ise Avustralya Federal Polisi ile temas kurmuş durumda. Polisin araştırmaları sonucu yerini tespit ettiği bilgisayar korsanının evi basılarak bilgisayarının ele geçirildiği paylaşılıyor. Gencin indirdiği dosyalar için klasöre verdiği isim ise “hacky hack hack”.

Klasörün içeriği ise oldukça can sıkacak cinsten. 90 GB boyutundaki klasör içerisinde güvenlik dosyaları ve kullanıcı hesap bilgileri bulunuyor. Sözde güvenli yetkilendirme anahtarlarına erişmenin bir yolunu bulan genç, Apple sistemlerine kullanıcı erişimi elde etmeyi başarmış. Kullanıcıların iCloud şifrelerini değiştirmek veya kredi kartlarını bloke ettirmek gibi hamleler yapmasının gerekliliği konusunda endişe edip etmemeleri konusunda bir bilgilendirme ise yapılmıyor.

 

Gencin avukatı ise Apple hack saldırısının ardında herhangi bir kötü niyet olmadığını ifade etmesi şaşırtıyor. Genç korsanın bir Apple hayranı olduğu ve bir gün şirkette çalışmanın hayallerini kurduğu söyleniyor. Tabii ki bu olay ile gencin Apple yetkililerinin ciddi anlamda dikkatini çekmiş olacağını söyleyebiliriz. Suçlu bulunan 16 yaşındaki gencin cezası ise gelecek ay belli olacak.
 

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.