Son Dakika: Bakan'dan Erken Seçim Açıklaması

Son Dakika: Bakan'dan Erken Seçim Açıklaması

Mehmet Şimşek açıkladı...

ABD Ticaret Odası'nda düzenlenen bir panelde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten son dakika açıklamaları geldi. Şimşek, Türkiye'nin özellikle 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu sonrasında belli alanlardaki reformlara hız vereceğini açıkladı.

'Türkiye'nin son yıllarda zor süreçlerden geçtiğini ancak tüm zorluklara rağmen hala istikrarlı bir şekilde yoluna devam ettiğini' söyleyen Şimşek, halk oylamasından 'Evet' çıkmasıyla bu istikrar sürecinin daha sağlamlaşacağını savundu.

EĞİTİM, VERGİ, ADALET VE İŞ GÜCÜ PİYASASINA YÖNELİK REFORMLAR KAPIDA
Yeni dönemde birkaç yıl önce tasarlanan kapsamlı reform programına öncelik verileceğini aktaran Şimşek, başta eğitim, vergi, adalet ve iş gücü piyasasına yönelik olmak üzere planlanan reformların mümkün olan en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

Şimşek, Arap Baharı, mülteci krizi ve nihayetinde 15 Temmuz darbe girişimi gibi çok önemli olayların yaşandığı bir durumda Türkiye'nin hala dinamizmini sürdürdüğünü dile getirdi.

'TÜRKİYE EVRENSEL DEĞERLERE, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE BAĞLIDIR
Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye her anlamda evrensel değerlere ve hukukun üstünlüğüne bağlıydı, bağlı olmaya da devam edecektir. Aynı şekilde Batının bir parçası olmaya da devam edeceğiz. Avrupa Birliğinin (AB) Türkiye'ye, Türkiye'nin de AB'ye ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, 16 Nisan'daki referandumun rejim değişikliğiyle değil, yönetim sistemiyle ilgili olduğunu ve yüksek bir katılımla bu sürecin tamamlandığını dile getirerek, yeni dönemde istikrar içinde reform adımlarının atılmaya devam edeceğini bildirdi.

'2019'A KADAR SEÇİM YOK, ÖNÜMÜZDE GÜÇLÜ BİR REFORM PROGRAMI VAR'
Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin Türkiye'ye hız kazandıracağını iddia eden Şimşek, Türkiye'nin bölgesindeki istikrar adası olmaya devam edeceğini belirtti. Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde hep zorlandığını, tek parti iktidarlarında ise istikrarı yakaladığını ifade eden Şimşek, "2019'a kadar herhangi bir seçim yapılmayacak; şu anda önümüzde çok güçlü bir reform programımız var." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.