Son dakika! Leyla Zana hakkında flaş karar!

Son dakika! Leyla Zana hakkında flaş karar!

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana hakkında flaş karar

Meclis Karma Komisyonu, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın milletvekilliğinin "devamsızlık" gerekçesiyle düşürülmesini görüşmek üzere toplandı.

Meclis Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın milletvekilliğinin yemin etmeği gerekçesiyle yasama faaliyetlerine katılamadığı için "devamsızlık" gerekçesiyle düşürülmesini görüşmek üzere toplandı. Komisyon, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop başkanlığında, Zana'nın devamsızlık dosyasına ilişkin, komisyon bünyesindeki Hazırlık Komisyonu raporunu görüşecek.

Buradaki oylamanın ardından Karma Komisyon, buna ilişkin hazırlayacağı raporu Genel Kurula sunacak ve nihai karar orada verilecek.

Karma Komisyon, daha önce de HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın "devamsızlık" nedeniyle milletvekilliğini düşürmüş, Meclis tarihinde bir ilke imza atmıştı.

Zana, 1 Kasım seçimlerinin ardından yemini geçersiz sayıldığı için yasama faaliyetlerine katılamıyordu. 212 birleşime katılamayan Zana'nın vekilliğinin düşürülmesi için AK Parti, CHP ve HDP üyelerinden kurulu Hazırlık Komisyonu’nda 4'e 1 "düşürülsün" yönünde oy çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.