Son refarandum anketi SONAR'dan... İşte "Evet" ve "Hayır" oranları

Son refarandum anketi SONAR'dan... İşte "Evet" ve "Hayır" oranları

Sürpriz... İki parti çok üzülecek...

2017 referandumuna ilişkin son anket sonucu SONAR'dan geldi. SONAR tarafından yapılan ankete göre, Hayır oyu yüzde 51 oranıyla önde.

SONAR referandum için yaptığı araştırmanın sonucunu duyurdu. Sonuçlara göre, “Hayır” oyu vereceklerin oranı yüzde 51,02 olarak gözüküyor.

SONAR, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy alacağını öngören bir anket gerçekleştirmişti. Seçim sonucu Erdoğan, lehine yüzde oyu yüzdesi 51,76 olmuştu.

SONAR mart ayı referandum anketine göre, “Evet” oyu verecek olanlar

2255596136002.jpg

ARAŞTIRMA KÜNYESİ

Araştırma 5.000 kişi ile, 10-24 Mart tarihleri arasında, Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırmasına göre (NUTS-2), 26 ilde gerçekleştirilmiştir.

İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Samsun, Trabzon, Adana, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Erzurum, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay İllerinde “Yüz yüze anket yöntemi” ile; Ağrı, Van ve Mardin “CATI” ile yapılmıştır.

Çalışma, farklı sosyo-ekonomik sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet ve il/ilçe/kır kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş kişiler ile görüşülerek gerçekleştirilmiştir.

Araştırmanın Hata Payı: 0,95 güvenlik sınırı içinde (%)+/- 1,34’tür.yüzde 48,98’de kalırken, “Hayır” oyu verecek olanlar yüzde 51,02 ile önde gözüküyor.

KARARSIZLAR “HAYIR” EĞİLİMLİ

Sonar Araştırma A.Ş.’nin sahibi Hakan Bayrakçı, araştırmada kararsızlar ve görüşünü belirtmeyenlerin daha çok “Hayır” eğilimlerini söylemeye çekinen vatandaşlar olduğunun saptandığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.