Son referandum anketinde sonuç ne oldu? İşte rakamlar...

Son referandum anketinde sonuç ne oldu? İşte rakamlar...

İşte 2017 referandum sonuçlarını tahmin eden anket...

Referandum anketleri sonuçları gelmeye devam ediyor. Son referandum anketi Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısından duyurduğu Konsensüs'ten geldi. İşte 2017 referandum sonuçlarını tahmin eden anket...

Referandum anketleri sonuçları son günlerin en merak edilen konularından zira 'referandum tarihi ne zaman' sorusunun !16 Nisan' olarak netleşmesiyle birlikte seçmenler referandumla ilgili halk beklentilerini ve eğilimlerini takip etmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Türkiye'nin referandum takvimi işlemeye başladı. Referandum anketleri de açıklanmaya devam ediyor.

İŞTE SON REFERANDUM ANKETİ 

YÜZDE 52 EVET YÜZDE 48 HAYIR

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında, "Bana “Ne olur referandumda, durum ne görünüyor” falan diye sorduklarında... Şöyle cevap veriyorum: “Vallaha elimde hiçbir veri yok... Fakat hissiyatım, gözlemlerim falan bana ‘durum bıçak sırtı’ diyor" dedi ve Konsensüs Araştırma Şirketi'nin referandum anketi sonuçlarını açıkladı:

"Konsensüs’ün son anketinde

- EVET: Yüzde 52

- HAYIR: Yüzde 48

olarak yansıtılıyor."

42 İLDE YAPILAN REFERANDUM VE BAŞKANLIK ANKETİ

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde bir diğer anket de seçim sonuçlarını tahmin etmesiyle tanınan ünlü araştırmacı ve A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür'den gelmişti. Gür canlı yayında, yaptıkları referandum ve başkanlık anketini açıkladı. 42 ilde toplam 3100 kişiyle yapılan anket sonuçlarında hata payı yüzde 1,8 olarak açıklandı.

Türkiye yeni anayasa değişikliği için referanduma doğru ilerlerken araştırma şirketleri de çalışmalarına hız verdi. 1 Kasım seçiminden önce yapılan anketlerde en doğru tahminleri ortaya koyan A&G Araştırma Şirketi’nin partronu Adil Gür, Türkiye’nin 42 ilinde yapılan son referandum anketinin sonuçlarını canlı yayında Ahaber ekranlarında açıkladı.

Araştırma Ocak ayının son haftasında 24-27 Ocak tarihleri arasında Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 42 ilde 3.100 civarında hanede yüzyüze görüşme yöntemiyle yapıldı. Araştırma Türkiye’yi temsil ediyor ve hata payı %1,8 civarında…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.