Sorunlar “birlikte” çözülecek

Sorunlar “birlikte” çözülecek

Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürü Mehmet Akseki, İGC'yi ziyaret etti

Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Kahraman Akseki, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen'i makamında ziyaret etti.

Kentte gazetecilerin yaşadığı sorunlarla ilgili ortak hareket etmenin önemine dikkat çeken İGC Başkanı Dikmen, Basın Yayın Enformasyon ile işbirliği halinde bir çok proje yapabileceklerini söyledi. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak “Aylık Üye Buluşmaları” gerçekleştirdiklerini anlatan Dikmen, Mehmet Akseki'yi de bu buluşmalara davet etti. Dikmen, şöyle konuştu:

“Geçen dönemden bu yana üniversiteler, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü ve İGC arasında sürdürülen eğitim çalışmalarının da artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca kapatılan kurumlardaki bir çok arkadaşımızın basın kartları iptal oldu. İzmir'de şu anda basın kartı iptal olan 79 gazeteci arkadaşımız var. Bu konuda da mağduriyetlerin giderilmesi için sizden yardım bekliyoruz.”

“Sorunları birlikte çözeceğiz”

Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürü Mehmet Akseki de, basın kartları konusunda yaşanan sıkıntıları bildiğini kaydederek, “Bu konuda çalışma yapıyoruz. Basın çalışanı arkadaşlar kapatılan kurumlarda eğer ekmek parası için girip çalıştılarsa onların günahı ne? Biz tüm basın çalışanları için buradayız. Yaşanan sıkıntıları cemiyet ile birlikte çözeceğiz. Yeni basın kartı alacak arkadaşların dosyalarını buradan inceleyip Basın Kartı Komisyonu'na göndereceğiz. Bu dosyaların da takipçisi olacağız. Evrakları muntazam olan arkadaşlarımızın yanındayız. Güvence veriyoruz. Birlikte çalışma yürüteceğiz. İGC'nin Aylık Üye Buluşmaları'na da katılmayı çok isterim. Yerel Medya Buluşmaları, medyanın bilgilendirilmesi bizim için de çok önemli. Gazetecilerin kafalarındaki soru işaretlerini giderelim. Mesleki sorunları belirleyip yol haritası bulalım isteriz” dedi.

Ziyarette, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü Hintçe Bölümü Çevirmeni Burcu Akseki, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü Şube Müdürü Tarık Çiçek'in yanı sıra İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve Murat Attila da yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.