Sosyal medya devlerinden siyasi içerikleri sınırlama hamlesi

Sosyal medya devlerinden siyasi içerikleri sınırlama hamlesi

Siyasi paylaşımların ve haberlerin hakim olduğu sosyal medya platformlarından yeni hamle gelebilir. Artık İnstagram ve Threads gibi sosyal medya platformları haberleri, siyaseti akıştan uzaklaştırmayı seçecek.

Eski adı Twitter olan X'te siyasi paylaşımlar ve haberler ağırlıkta olmaya devam ederken rakip platform Threads'ten yeni bir adım geliyor.

Instagram CEO'su Adam Mosseri daha önce şirketin, Threads'i politika ve haberlerin akışa hakim olduğu bir yere dönüştürmeyi planlamadığını söylemiş ve Meta'nın da bu görüşe sıcak baktığını belirtmişti.

Şirket de yeni yayınladığı bir blog yazısında instagram veya Threads'te siyasi içeriğin tanıtımını yapmayacağını duyurdu.

Siyasi içerik varsayılan olarak sınırlı olacak

Şirket; Keşfet, Reels, Öneriler de dahil olmak üzere uygulamalarındaki çeşitli alanlar için algoritma aracılığıyla siyasi içeriği sınırlayacağını belirtiyor. siyasi içerik varsayılan olarak sınırlı olacak olsa da kullanıcılar bu özelliği kapatabilecek ve istedikleri tüm siyasi içeriğe izin verebilecek.

Şirket, bunun ilk olarak Instagram ve Threads'te uygulanacağını, daha sonra Facebook'un da bu uygulamaya dahil edileceğini söyledi.

Siyasi içeriğe yönelik bu sınırlama yalnızca takip edilmeyen hesaplardan önerilen içerikler için geçerli olacak. Eğer takip edilen bir kullanıcı siyasi paylaşımlar yapıyorsa bu akışınızda görünmeye devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.