Sosyal Medya Uzmanı Nedir?

Sosyal Medya Uzmanı Nedir?

Alaattin Çağıl’dan uzman açıklama…

Sosyal medya uzmanı Alaattin Çağıl, dijital çağın önemli gereksinimlerinden birisi olan sosyal medya uzmalığı hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Çağıl, “sosyal medya uzmanı nedir?” sorusuna cevap verdi. İşte Çağıl’ın açıklamaları…

Sosyal medya, modern çağın en verimli reklam ve tanıtım araçlarından bir tanesi haline gelmiştir. Esasında sosyal medya kullanıcılarının sayısından da bu durum pek rahat anlaşılabilir. Ne de olsa pek çok kişinin birden fazla sosyal platformda üyeliği dahi bulunur. Hal böyle olunca firmalar ve markalar da sosyal medyada boy göstermeye çok önem verirler. Ancak firmaların ve markaların bu mecrayı en iyi şekilde kullanabilmesi ve bu mecraların kullanımından en yüksek verimi alabilmesi için muhakkak bu alandan çok iyi anlayan birilerinin yardımına gereksinim duyacaklardır. 

Bu Kimselerin Görevleri Nelerdir?

Sosyal medya uzmanının elindeki veri ve kaynaklar sınırlı olabilir. Ancak işini çok iyi bilen ve sosyal medyanın ne şekilde kullanıldığında daha çok verim arz edeceğini bilen bir sosyal medya uzmanı her zaman için kıt kaynakları en verimli şekilde kullanmayı bilecek ve en düşük masrafla sosyal medyadan en yüksek verimin elde edilmesini sağlayacaktır. Gerçekten sosyal medya markalar ve firmalar açısından adeta olmazsa olmaz bir prestij meselesi haline gelmiştir. Marka ya da firmanın prestijli bir konuma sosyal medyayı kullanmak suretiyle gelmesi ise sosyal medya uzmanının asli görevlerinden bir tanesidir.

Sosyal Medya Uzmanı Ne Değildir?

Sosyal medya uzmanlığı pek çok zaman grafik tasarımcısı ya da web tasarımcısı gibi meslek kolları ile karıştırılmaktadır. Oysa sosyal medya uzmanının bu kimselerin yaptığı işten çok daha farklı görev ve sorumlulukları bulunur. Şüphesiz ki benzer yönleri de vardır, ancak sosyal medya uzmanı her şeyden önce yaptığı işin sonuçlarına odaklanmalı ve bu sonuçların firma ve markaların ya da tanınmış kişilerin müşteri potansiyeli üzerinde yaptığı etkinin bilincine varmalıdır. Ancak bu şekilde nitelikli bir sosyal medya uzmanlığı hizmeti alınabilir.

Bu Meslek Grubunun Pek Sık Bilinmeyen Görevleri Var mıdır?

Kuşkusuz sosyal medya uzmanının görevleri sadece bunlar ile de sınırlı değildir. Aynı zamanda sosyal medya uzmanı pazarlama stratejileri oluşturmak ile de görevlidir. Hatta bu stratejilerin en işlevsel şekilde oluşturulabilmesi için çeşitli anketler ve kamuoyu araştırmaları da yine sosyal medya uzmanları tarafından yapılabilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.