Soyer duyurdu: Burs başvurularında kayıt devam ediyor

Soyer duyurdu: Burs başvurularında kayıt devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl yüzde 50 oranında arttıran üniversite burs başvurularına, kayıtların devam ettiğini açıkladı.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl üniversite öğrencilerine verdiği burslara başvurular sürüyor.

13092023-143438-0.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından burslara ilişkin bir paylaşım yaparak "Sevgili gençler, Üniversite burs başvurularımız devam ediyor. Destek olmak için daima yanınızdayız" notunu düştü.

Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversite öğrencilerine desteğini yüzde 50 oranında arttırdı.

Ailesi İzmir’de ikamet eden ve desteğe ihtiyacı olan 10 bin üniversite öğrencisine toplam 60 milyon liralık destek sağlayan belediye, ön lisans ve lisans öğrencilerine 750 lira olmak üzere 8 ay boyunca toplam 6 bin liralık yardım yapacak.

13092023-143346-0.jpg

BAŞVURULAR BİZİZMİR’DEN

Eğitim desteği için başvurular yalnızca bizizmir.com sitesi üzerinden kabul edilecek. Belirlenen 10 bin öğrenci için eğitim desteğinin ilk 3 aylık ödemeye karşılık gelen 2 bin 250 liralık bölümü aralık ayında, ikinci bölümü ise 2024 yılında verilecek.

GENÇLERE KUCAK AÇAN ŞEHİR

Üniversitelilere destek için yeni eğitim ve öğretim yılında İzmir Gençlere Kucak Açıyor Projesi de devam ediyor. Platform, üniversite öğrencilerine maddi destek vermek isteyen ve evini öğrencilere açmak isteyen vatandaşlar ile üniversite öğrencilerini buluşturulacak. Üniversite öğrencilerine eğitim desteği ve barınma ihtiyacı için evini ya da evinin bir odasını açmak isteyen vatandaşlar, bizizmir.com internet sitesinden başvurularını yapabilecek. Başvurular 15 Eylül’de başlayacak.

f7sgztcwcaaxruw.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.