İzmirli siyasilerden Soyer'e soruşturma iznine tepki

İzmirli siyasilerden Soyer'e soruşturma iznine tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 9 Eylül’ün 100. yılı kutlamalarında yaptığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki göstererek yargıyı işaret ettiği konuşmasının ardından Soyer ve belediye yönetimi hakkında 3 ayrı soruşturma izni çıktı.

İçişleri Bakanlığı Hilton Otelinin kamu zararı oluştuğu ve belediyenin alacağını takip ve tahsil etmedikleri gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile önceki dönem Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu hakkında soruşturma açmıştı.

Bakanlık, ilk olarak Hilton Otelini soruşturma konusu yaparken, Grant Plaza A.Ş ve Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde, Seferihisar'ın Ulamış Köyü'ne 2017 yılında kurulan et entegre tesisi de ayrı bir soruşturma konuları oldu. Soruşturmalar için aylar öncesinden başvuru yapıldığı ifade edilirken soruşturma izinlerinin, Soyer’in 9 Eylül’ün 100. yılı kutlamalarında yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki göstererek yargıyı işaret ettiği konuşmasının ardından verilmesi dikkatlerden kaçmadı. Siyasiler ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e destek verdikleri açıklamalar yayınladı.

denizyucel.jpeg

AYAK OYUNLARINIZ BİZE VIZ GELİR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: "Kendi koltuğu sallantıda olan fotoromancı, çareyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e sudan sebeplerle soruşturma izni vermekte bulmuş. Şunu çok iyi anlamak gerekir. Burası İzmir, sizin bu ayak oyunlarınız bize vız gelir..!"

tuncay.webp

BU ZIRVALARI YEMEYİZ

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: “Bu topraklarda haine ‘hain’ denir. Uyuşturucu kaçakçıları, teröristler ve mafya sokaklarımızda cirit atarken İçişleri Bakanlığı, işi gücü bırakıp İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Tunç Soyer'e soruşturma izni veriyor. Hiç kıvırmayın. Bu zırvaları yemeyiz. Başkan’ımızın yanındayız.”

ednan-arslan-uyardi-enerji-krizi-geliyor-yenigun.webp

ŞEREF MADALYAMIZ OLUR

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: "Baskılarınızdan korkup bir adım geriye atacağımızı sanıyorsanız çok beklersiniz. 3 değil 33 soruşturma izni de verseniz gideceksiniz. Her zaman olduğu gibi bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız #TunçSoyer’in yanındayız. Bu soruşturmalar olsa olsa şeref madalyamız olur."

SOYLU’NUN KİRLİ OYUNLARI

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: “Erdoğan'ın, Cumhuriyet ve devrimlerine bağlı belediye başkanımız Tunç Soyer hakkında günlerce konuşmasının ardından, acaba ne gelecek diye bekliyordum. O kadar bir şey bulamamışlar ki 1987'ye kadar gitmek zorunda kalmışlar. Başkanımız Tunç Soyer’e ve önceki Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na 32 yıl önce yapılmış bir sözleşme için soruşturma açılıyor. Tam 32 yıl Mülkiye müfettişleri, Sayıştay denetçileri inceledi, hiçbir hukuksuzluk bulamadı. Aziz Kocaoğlu hakkında 397 yıl hapis cezası istemiyle dava açan FETÖcüler bile bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gereğini yaptığını, hukuki haklarını savunduğunu düşünmüşler ki bu konuda bir soruşturma açma gereği duymamışlar. Bugün, Soylu’nun kirli oyunları FETÖcü savcıları, polisleri dahi aşmış durumda. Doğru duvar yıkılmaz. Başkanlarımızın yanındayız.”

muratbakan.jpeg

BAŞKANLARIMIZIN YANINDAYIZ

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "Bu kadar da kötü olunmaz diyemiyoruz. Çünkü kötülüğün dozunu hergün türlü türlü senaryolarla arttırıyorlar. Seçime kadar da durmayacaklar. Biz de geri adım atmayacağız. İktidarın safsatalarına, iftiralarına karnımız tok. Başkanlarımızın yanındayız. @tuncsoyer @bskazizkocaoglu."

sevda-erdan-kilic-muzik-yasagi-yasam-tarzina-mudahaledir-121336-20220818.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.