SP İzmir İl Başkanı Hazırbulan'dan 1 Mayıs Mesajı

SP İzmir İl Başkanı Hazırbulan'dan 1 Mayıs Mesajı

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan 1 Mayıs'ı kutladı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'yla ilgili bir mesaj yayınlayan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan şu ifadeleri kullandı:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramlar, kardeşlik ve dayanışmanın önemli bir vesilesidir. 

Saadet Partisi olarak 1 Mayıs'ta bazı önemli maddelerin gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bayram vesilesi ile emekçilerin sorunları masaya yatırılsın. Sosyal güvenlik sistemindeki eksiklikler için çözüm yolları aransın. Yasal düzenlemeler yapılarak sendikal hakları geliştirilsin. Tabi en önemlisi de, emekçilerimizin alınterinin karşılığı olan bir ücreti almasını sağlayacak imkânlar oluşturulsun.

Yanlış ve dışa bağımlı ekonomi modeli nedeniyle maalesef ülkemizde resmi işsizlik oranı yüzde 13 ile son yedi yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Üstelik iş aramaktan ümidini kesmiş olanlar da bu rakama dâhil değildir. Genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 25 düzeyindedir. Bu nedenle, tüketime dayalı ekonomi politikalarından vazgeçilerek, derhal üretime dayalı ve istihdamı arttırıcı milli bir ekonomi modeline geçilmelidir. 

Bizim için gerçek 1 Mayıs Bayramı, işçinin emeğinin tam karşılığını alnının teri kurumadan aldığı gündür. Çalışana insanca yaşam koşullarının sağlandığı gündür. Herkesin sosyal güvence altına alındığı gündür.

Daha müreffeh bir Türkiye dileğiyle tüm işçilerimizin 1 Mayıs Bayramı'nı kutluyorum.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.