Spor kurslarından binlerce Bornovalı yararlandı

Spor kurslarından binlerce Bornovalı yararlandı

Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’ni kente kazandıran Bornova Belediyesi, Bornovalıları ve Bornovalı amöterleri de unutmadı.

Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’ni kente kazandıran Bornova Belediyesi, Bornovalıları ve Bornovalı  amöterleri de unutmadı. Bornova Belediyesi’nin dokuz branşta açtığı spor kurslarından binlerce Bornovalı yararlandı. Yarışmacı takımlar ve sporcular ise sadece İzmir değil, Türkiye ve Avrupa’da önemli dereceler elde etti. 60 spor kulübüne 1 milyona yakın nakdi yardım yapılırken, Naldöken ve Işıkkent’e iki yeni semt sahası kazandırıldı.
 
2016 yılında İzmir’e kazandırdığı Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’nde ev sahipliği yaptığı Göztepe’nin ve Bornova Beckerspor Kadın Basketbol takımlarının şampiyonluğu ile gururlanan Bornova Belediyesi, Bornovalıları ve Bornovalı Amöterleri de unutmadı. 60 spor kulübüne 1 trilyona yakın nakdi yardım yapılırken, Naldöken ve Işıkkent’e iki yeni semt sahası kazandırıldı.
 
9 braşta binlerce spor kursiyeri
 
Bornova Belediyesi, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, yüzme, cimnastik, taekvando, aerobic-pilates olmak üzere dokuz branşta açtığı kurslarla kadın-erkek, genç-yaşlı-çocuk binlerce Bornovalıya spor yapma imkanı sunuyor. Bu anlamda 2017 yılının ilk altı ayında verilen kurslardan 8.788 Bornovalı yararlandı. Ayrıca doğa tutkuları için her hafta doğa yürüyüşleri organize edildi.
 
Takım sporlarında Türkiye dereceleri
 
Bornova Belediyespor Futbol A Takımı, İzmir Süper Amatör Lig Beyaz Grubu Şampiyon olarak bitirdi. U10’dan U21’e kadar 10 yaş grubunda mücedele eden diğer futbol takımları da hem liglerde, hem de özel organizasyonlarda pek çok başarı elde etti.
 
Basketbol A Takım Bölgesel Lig Türkiye 3. olarak TB2L de mücadele etme hakkı kazandı. (U16) ve(U13) Alt Lig İzmir Şampiyonu oldu. Bornova Belediyesporlu voleybolcular Minikler  B, Küçükler A, Yıldızlar A-B, Gençler  A olmak üzere beş kategorideki yarışmacı takımları ile boy gösterirken, Yıldızlar B takımı İzmir Şampiyonu oldu.
 
Voleyboldaki mücedele ise olmak üzere Genç, Yıldız, Küçük ve Minik Kızlar kategorilerinde yapıldı. Yeşil – beyazlı Minik Kız Takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye 3. Lüğünü kazandı.
 
Bireysel branşlarda Bornova’nın adı Avrupa’da
 
Bornova Belediyesi’nin bireysel branşlardaki sporcuları Bornova’nın adını sadece Türkiye’ye değil Avrupa’ya da duyurdu. Pelin Gökçe Yüksel, Şubat ayında Antalya’da düzenlenen 2017 Turkish Open G2 Taekwondo Şampiyonası Genç Bayanlar 63 kiloda Avrupa 3. sü oldu. Nazlı Hilal Özbek, Mart ayında Alanya’daki organizasyonda Ümit Bayanlar Türkiye 3. lüğünü elde ederken, Melike Özkan ile Musa Çetin Adana’da yine Türkiye 3. sü olma başarısını gösterdi. Semra Yıldırım ise Üniversiteler  Türkiye Taekvando Şampiyonası 2. lik kürsüsüne çıktı.
 
En başarılı branşlardan biri de cimnastik oldu. 15-16 yaş bayanlar Mart ayında Mersin’nde yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Yıldız ve Genç Kız takımları ise Nisan ayında Konya’da düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.