Starbucks müşterilerinin bilgisayarları Bitcoin üretimi için kullanıldı iddiası!

Starbucks müşterilerinin bilgisayarları Bitcoin üretimi için kullanıldı iddiası!

Arjantin’de bir Starbucks'ın WiFi ağını hackleyip bilgisayarları Bitcoin madenciliği için kullandılar. Yaşananların ardından Starbucks iddialar hakkında konuştu.

Son dönemde kırdığı rekorlar sebebiyle Bitcoin herkesin gündeminde, dolayısıyla hackerlarında. Arjantin’de de hackerlar Bitcoin kazanmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Bir Starbucks şubesinde WiFi ağını hackleyerek müşterilerin bilgisayarlarından Bitcoin madenciliği yaptı. Buenos Aires’te yaşanan olay Stensul CEO’su Noah Dinkin tarafından mağazadayken farkedildi. Sonrasında Dinkin’in tepki gösteren tweetine cevap veren Starbucks olay ile ilgili araştırmanın sürdüğünü ve sistemdeki açığın kapanması için çalışmaların devam ettiği bilgisine yer verdi. 

Bitcoin madenciliğini yapmak için müşterilerin bilgisayarının kullanılması üzerine tepki toplayan Starbucks, olayın sadece bir mağazada gerçekleştiğine ve WiFi ağlarının mağaza kontrolünde olmadığına dikkat çekti. 

Hackerların daha önce madencilik yapmak için tek hedefi Starbucks olmadı. Para transferi yapan bir şirket olan Wyre’ın CEO’su Michael Dunworth madencilik yapmak için hackerların neden başka siteleri hacklediğini anlattı. Yaptığı açıklamalarda Bitcoin madenciliği yapabilmek için yoğun işlemci gücü gerektiği ve daha fazla bilgisayarın kazancı artırcağına dikkat çeken Dunworth, Subaru ve UFC şirketlerinin de daha önce hackerların kurbanı olduğundan bahsetti.

+-.jpg

Starbucks konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Geçen hafta bu mağazadaki durumdan haberdar edilir edilmez, internet sağlayıcımızla görüşerek sorunuz çözdük. Müşterilerimizin mağazalarımızdaki Wi-Fi ağlarını güvenli bir şekilde kullanabilmesini sağlamak için gereken değişiklikleri yaptık."

Starbucks sözcüsü Reggie Borges ise "Geçen hafta bu konuyla ilgili uyarı aldık ve internet servis sağlayıcısına ulaştık. Bu Wi-Fi ağındaki sistem bizim tarafımızdan işletilmedi” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.