Su faturasını düşürmenin yolları!

Su faturasını düşürmenin yolları!

Ali Eyce yazdı; Su faturasını düşürmenin yolları!

İzmir’in, İzmirlinin en büyük sorunu ne derseniz, yolu, kaldırımı, parkı, bahçeyi, çöpü, çöplüğü es geçtim ‘SU’ demek gerçekten zor bir durumdu ama o zor durum oldu.

Yurt dışından karşılanan doğalgazdan, yurtdışından karşılanan (kısmen) elektrikten, yurt dışından karşılanan petrolden daha fazla gelen su faturaları İzmirlinin şu an için büyük mü, büyük sorunu.

Ocak, Şubat ayında gelen binlik faturalara, havaların iyice ısındığı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarından kaç binlik olarak gelebilir kimse tahmin edemiyor.

Tahmin edemiyor ama korkuyor!

Çaresini arıyor İzmirli!

Susuz olmaz biliyor da, faturalar böyle yüksek gelince de suyun suyunu çıkarıp, binlerce TL ödemek de istemiyor.

Sosyal medyada İzmir için su faturalarının yüksekliğinden yakınan İzmirliler, mizah yoluyla da olsa su faturasını düşürmenin yollarını birbirlerine öneri olarak sunuyorlar.

Bu önerilerin için de neler yok ki!

İzmirlinin birisi demiş ki, İzmir’de yağmur yağdığında evimizde ne kadar leğen, kova, tencere, demlik, bidon varsa dışarılara koyun, içleri su dolunca faturalarınız düşmesinde büyük katkı koyacaktır.

İzmirlinin birisi de demiş ki, İzmir’de yağmur yağdığında evinizde yıkanacak çamaşır, bulaşık veya banyo ihtiyacı olanlar dışarı çıksın, yağmur yağarken o işlerini bitirsin, iş bitince kesin faturalarınızın düşmesine büyük katkı koyacaktır.

İzmirlinin birileri de demiş ki, apartman olarak, site olarak acil güneş paneli gibi, su toplama panelleri koyalım, su tankerlerine yağan yağmur suyunu dolduralım ve evlere pompalarla servis edelim, herkesin su faturasının düşmesine kesin olarak katkı koyacaktır.

Bunları sosyal medyada okuyup, sosyal hayatı düşünce insanın ağlanacak haline gülesi geliyor.

Mizahi anlatım da olsa şu an yaşadığımız ve ileride yaşayabileceğimiz gerçekler gibi geliyor.

Düşünsenize, İzmirlilerin çölde kalmış sahabe gibi yağmur yağdığında su toplamak için, yağan yağmurda ev işlerini ve kişisel temizlik işlerini yapmak için kendisini sokaklara, bahçelere, parklara attıklarını.

Yeşilçam klasiği Kemal Sunal, Şener Şen filmlerine konu olacak durum.

İzmirli su faturalarını bu yöntemlerle düşüreceğini düşüne dursun, önümüzde bir de İzmir’in suyunu çıkartanlara düşünmesi bir şeyler olacaktır.

Vesselam!

woman-1807533-1280-1697618461.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum