SÜPER LİG'DE HAKEM KARARLARI KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ

SÜPER LİG'DE HAKEM KARARLARI KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ

Süper Ligde, oynanan toplam 63 maçta 19 farklı hakem görev yaptı.

Interpress’in yapmış olduğu incelemeye göre, yönettikleri 5’er maçla Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır ön plana çıkarken, hakemlerin geride kalan 7 haftada 21 kırmızı 312 de sarı kart kullandığı belirlendi.

İncelemeye göre en fazla kırmızı kartı 6 kartla Ali Palabıyık çıkarırken, genç hakem özellikle Fenerbahçe–Beşiktaş derbisinde çıkardığı 5 kırmızı kartla dikkat çekti. Mete Kalkavan, Ümit Öztürk, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus ise 2’şer kez kırmızı kartlarına başvurdular. Ayrıca Cüneyt Çakır 33 kartla  en fazla sarı kartını kullanan hakem oldu. Süper ligde hakemler toplam 33 kez penaltı kararı verirken, en fazla penaltı noktasını gösteren hakem ise 5 penaltı kararı ile Ali Palabıyık oldu. Palabıyık’ı 4’er penaltı ile Alper Ulusoy ve Halis Özkahya takip etti.

EN ÇOK PENALTIYI GÖZTEPE KULLANDI

İlk 7 haftada toplam 33 penaltı kararının verildiği ligde lehine en çok penaltı kararı verilen takım Göztepe olurken, İzmir temsilcisi penaltıdan ligin en fazla gol atan ekibi ünvanının da sahibi oldu. Toplam 15 takımın penaltı vuruşundan golü bulunan ligde Konyaspor, Kayserispor ve Osmanlıspor henüz penaltıdan gol atamadı. Göztepe'nin ardından en çok penaltı golü bulunan ekipler, 4 golle Fenerbahçe, 3 golle Alanyaspor, 2’şer golle Yeni Malatyaspor, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa ve Trabzonspor, birer golle ise Antalyaspor, Beşiktaş, Bursaspor, Sivasspor, Galatasaray, Gençlerbirliği, Başakşehir ve Akhisarspor oldular.

ALEYHİNE EN ÇOK PENALTI ÇALINAN TAKIM TRABZONSPOR

İlk yedi hafta sonunda hakemler en çok Trabzonspor aleyhine penaltı çalarken Bordo mavililer aleyhine 5 kez beyaz nokta gösterildi. Bursaspor ve Gençlerbirliği aleyhine ise henüz hiç penaltı çalınmadı. Osmanlıspor ve Alanyaspor aleyhine 4 penaltının çalındığı ligde Sivasspor aleyhine 3, Göztepe, Kardemir Karabükspor, Başakşehir, Beşiktaş, Akhisarspor aleyhine 2, Antalyaspor, Konyaspor, Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa ve Kayserispor aleyhine ise birer kez penaltı kararı verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.