SÜRDÜRÜLEBİLİR PAMUK ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

SÜRDÜRÜLEBİLİR PAMUK ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR

İyi Pamuk Uygulamaları Derneği - IPUD, sürdürülebilir pamuk üretimi standardı olan ‘Better Cotton’ üretimi yaygınlaştırma toplantıları gerçekleştirdi

 

 

Türkiye’de sürdürülebilir pamuk üretiminin yaygınlaşmasını hedefleyen İyi Pamuk Uygulamaları Derneği - IPUD, yerelde Üretici Birim adını verdiği ortaklarının yardımıyla Better Cotton Standardında sürdürülebilir pamuk üretiminin gerçekleşmesini sağlıyor. 2017 sezonunda Better Cotton üretimi yapacak yeni Üretici Birimlere 27-29 Mart tarihleri arasında 3 gün süren eğitimle Better Cotton Standart Sistemi ve İnsana Yakışır İş İlkesi konuları anlatıldı. Eğitime, İzmir, Aydın, Denizli, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adana illerinden katılım sağlandı.

 

2013 yılından bu yana Better Cotton Üretici Birimi olarak derneğimizle uzun dönemli işbirliğinde olan Adana Ticaret Borsası, 23 Mart 2017 tarihinde ‘Better Cotton – Sürdürülebilir Pamuk Üretici, Çırçır İşletmesi ve Paydaş Toplantısı’ düzenledi. Toplantıya, Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukobirlik Genel Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı, Ticaret İl Müdürü, IPUD Yönetim Kurulu Başkanı, İl ve İlçe Ziraat Odaları Yöneticileri, Çırçır İşletmecileri, Sulama Birliği Yöneticileri ve pamuk üreticileri yoğun katılım gösterdi. Toplantıda ayrıca Doç. Dr. E. Bülent Erenoğlu, Prof. Dr. Sermet Önder, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Durmuş Kuş, Prof. Dr. Cafer Mart katılımcılara Better Cotton Üretim İlkelerinden toprak sağlığı, doğal yaşam, suyun etkin kullanımı, ürün koruma, lif kalitesi, İnsana yakışır iş ve iş güvenliği ile ilgili konuları kapsayan bilgilendirmeler yaptılar.

Derneğin, Gaziantep Ticaret Borsası işbirliğiyle, Gaziantep'te Better Cotton standardını tanıtmak amacıyla 15 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odaları temsilcileri, bölgedeki çırçır İşletmeleri ve pamuk çiftçilerinin katıldığını belirten IPUD Yönetim Kurulu Başkanı Leon Piçon, ‘’Derneğimiz pamuk üretilen her yörede Better Cotton standardını yaygınlaştırmayı hedefliyor, umuyoruz ki Gaziantep’li pamuk üreticilerimiz de en yakın zamanda aramıza katılır.’’ dedi. Better Cotton Initiative -BCI’nın 2020 hedefinin dünya pamuk üretiminin %30'unun Better Cotton standardına uygun üretilmesi olduğunu belirten Piçon, “Markaların alım tercihleri sürdürülebilir standartlarda üretilen pamuklardan yana, hem çevresel, ekonomik ve sosyal katkısından dolayı hem de Türk sanayicisinin dışa bağımlılığını azaltmak için sürdürülebilir pamuk üretimini ülkemizde de yaygınlaştırılması önemlidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.