Sürekli Bornova'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anlattı

Sürekli Bornova'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anlattı

Sürekli: Gençler referandumda en büyük dayanağımız

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, referandumda en büyük dayanaklarından birisinin de gençler olduğunu ve anaysa değişikliği ile gençlerin bakış açısının siyasete daha fazla yansıyacağına dikkat çekti. Sürekli, ayrıca Bornova’yı karış karış gezerek Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattı.


Kerem Ali Sürekli, Behçet uz Çocuk Hastanesi Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Servisi ve Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi açılışını yaptı, inşaatı devam eden Bornova Devlet Hastanesi ziyaretinde ise hastanenin “Nisan” başında açılacağının müjdesini verdi. Sürekli, ayrıca Bornova Küçük Park’ta esnaflarla bir araya geldi ve Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret etti. Bornova AK Parti Gençlik Kolları toplantısına katıldı ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi.

Referandumda AK Parti Gençlik kollarına büyük görevler düştüğüne işaret eden Sürekli, “Halkımıza 18 maddelik Anayasa değişikliğini çok iyi anlatın, özellikle halkın çekincelerini iyi dinleyin ve onlara cevap verin” diye konuştu.

AK Parti’nin ülkenin gençlerine güvendiğinin en büyük kanıtının ise   referanduma sunulan anayasa teklifinde seçilme yaşının 25 den 18’e düşürülmesi olduğunu  ifade eden Sürekli,  bu değişikliğin faydalarını şöyle sırladı:

“Gençlere siyaset alanı açılacak. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. Gençlerin bakış  açısı siyasete daha fazla yansıyacak. Siyasete hareket gelecek. Gençler erken yaşlarda  siyasi tecrübe sahibi olacak.”

“Yasama pasifleştiriliyor diye bir eleştiri var, yasama ortadan kaldırılıyor diye bir itham var” diyen Sürekli, “ Bunu asla kabul etmiyorum. Türkiye’nin istiklali, istikbali ve istikrarı için güçlü yasama güçlü yürütme ve güçlü yargı için biz bu değişikliği yapıyoruz.  Türkiye’nin hızlı bir şekilde yol kat etmesi için bu değişikliğin yapılması şarttır. Biz, güçlü yürütme güçlü yasama ve güçlü yargıyı istiyoruz. Önerdiğimiz anayasa değişikliği bunu getiriyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi kesinlikle güçler ayrılığını da  beraberinde getiren bir sistemdir” dedi.

Sürekli şöyle konuştu:

“Yeni Anayasa teklifimiz kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. Başbakanımız Binali Yıldırım  çok güzel özetliyor. Rejimin adı belli, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilmiş Cumhuriyet’tir. Rejim değişikliği kesinlikle söz konusu değildir. Yaptığımız değişiklik hükümet sistemi değişikliğidir. Ayrıca İlk dört maddeyle ilgili spekülasyonlar yapılıyor. İlk dört maddeyle ilgili hiçbir sorunumuz yok. Cumhuriyetin hukuk devleti, sosyal devlet laik devlet olmasıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Getirdiğimiz değişiklikler anayasanın ilk dört maddesini geliştiren değişikliklerdir. Hukuk devletini güçlendiren değişikliklerdir”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.