Sürekli siyah giyinenler dikkat!

Sürekli siyah giyinenler dikkat!

Renk seçimlerinin psikolojinizin bir işareti olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre belirli psikolojik hastalıklara sahip kişilerin renk seçimleri de tek bir renk üzerine yoğunlaşıyor.

İşte psikolojinizi gözler önüne seren renk seçimleriniz ve anlamları…

Günlük hayatta giysilerinizde, aksesuarlarınızda ya da genel yaşam stiliniz içinde tercih ettiğiniz renkler aslında kişiliğinizin birer parçası. Yapılan araştırmalar psikolojik sorunları olan kişilerin belirli renk üzerinde takılı kaldığını ve aynı hastalığı paylaşan kişilerin renk seçimlerinin de benzer olduğunu ortaya koyuyor. Psikolojik hastalıklara göre en çok tercih edilen renkleri sizler için derledik, göz atmadan geçmeyin.
 

Anksiyete hastalarının tercihi: Siyah

Yapılan araştırmalara göre insanlar uyum içinde oldukları renkler içinde kendilerini çok daha huzurlu hissediyor. Uyumsuz olduğunu düşündükleri renkler içinde çok mutsuz ve huzursuz olan kişiler renk tercihlerini de bu yönde yapıyor. Buna göre önemli bir psikolojik rahatsızlık olan anksiyete hastaları umutsuzluğun ve karamsarlığın rengi olan siyahı günlük hayatlarında çok tercih ediyor.
 

Depresyon rengi: Gri

Depresyondaysanız dolabınızdaki renklerin gri ağırlık olması oldukça normal bir durum.  Negatif bir algıya sahip kişiler depresif ruh haline kısa sürede girebiliyor ve bu dönemlerde dünyaya tamamen umutsuz bir şekilde bakan bireyler, yine mutsuzluğun rengi olan griye istemsizce de olsa yönelebiliyor. 
 

Dürtüselliği yüksek kişilerin tercihi: Sarı

Dürtüsellik,  günlük hayatta kişinin reflekslerini kontrol etmesinde zorluk çekmesi ve çok fazla sabırsız olması durumudur. Yapılan araştırmalara göre dürtüselliği yüksek kişilerin favori rengi sarı. Bu kişiler sarının yanında moru da sıklıkla kullanabiliyorken ara sıra da siyah rengi tercih edebiliyor.Yapılan araştırmalar mor renk ile ilgili ilginç bir gerçeği de ortaya koyuyor. Araştırmalara göre intihar eden kişilerin birçoğu uzun süre mor renkli nesneleri izlemeyi tercih ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.