"Sürgün" adaylık getirdi

"Sürgün" adaylık getirdi

Güzelbahçe Belediyesi'nde yaşanan sendika krizi kongre sürecinde olan CHP Güzelbahçe örgütüne de yansıdı

Güzelbahçe Belediyesi'nde yaşanan sendika krizi kongre sürecinde olan CHP Güzelbahçe örgütüne de yansıdı. Krizin göbeğinde olan ve sürgüne gönderilen CHP Güzelbahçe'nin Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Vural Gezer ilçe başkanlığı için çalışma baştlattı.

Güzelbahçe Belediyesi'nde DİSK'e bağlı Genel İş'in örgütlenme çalışması yapması ile başlayan süreç Güzelbahçe siyasetini de etkiledi. Geçtiğimiz günlerde belediyede yetkili sendia ünvanı alan Genel-İş Sendikasının işyeri temsilcisi olan ve örgütlenmenin başarısının mimarı sayılan Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Vural Gezer ilçe başkanlığı için çalışma başlattı. Gençlik kolları ilçe eski başkanı da olan ve o dönemde yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Gezer'in İlçe genelinde delegeler ile tek tek görüştüğü ve partililer tarafından destek gördüğü öğrenildi. Bu arada Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin de mevcut İlçe Başkanı Kazım Çam'a destek verdiği öğrenildi.

Neler Yaşanmıştı?

Genel-İş SendikasDİSK'e bağlı olan Genel-İş Senikası Güzelbahçe Belediyesi'nde örgütlenme çalışması başlatmış ve Beleiyede aktif olan TÜRK-İŞ'e bağlı Belediye İş'ten kısa sürede işçileri transfer etmiş belediyede imza yetili sendika olmuştu. Bu örgüteme çalışmalarının başını da Güzelbahçe Belediyesi Fen İşleri Şantiye Şefi olan CHP Güzelbahçe İlçe'de Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Vural Gezer çekmişti. Belediyede Genel İş'in imza yetkili sendika olmasını istemeyen Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin işçilebaskı yaptığı ve Gezer'i Şantiye Şefliği'nden taş döşeme işine sürdüğü iddia edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.