Suriye'de Rejim Sivilleri Vurdu: 20 Ölü

Suriye'de Rejim Sivilleri Vurdu: 20 Ölü

Suriye ordusu taziye çadırını vurdu 20 kişi öldü.

Halep'e bağlı Bab Neyrab semti içerisinde muhaliflerin kontrolünde olan taziye çadırına Suriye Ordusu'na ait bir helikopter varil bombası attı. Atılan bombayla 20 kişi hayatını kaybederken 30 kişi yaralandı.  Suriye ordusunun sivilere yönelik ilk saldırısı değil.

Halep'te sivil savunma yetkililiği görevi yürütenlerden biri olan İbrahim Ebu Leys, Beşşar Esad rejiminin bir helikopterin Halep'e bağlı Bab Neyrab semtinde taziye çadırına varil bombası attı. Atılan bombayla 20 kişi yaşamını yitirdi 30 kişi yaralandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ebu Leys Suriye hükümetine ait bir helikopterin taziye çadırına yönelik gerçekleştirilen saldırılarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 20 kişi yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili Ebu Leys şunları söyledi: "Askeri helikopter Bab Neyrab semtindeki taziye çadırını  varil bombasıyla vurdu. Ardından bölgeye giden halka rejim güçleri ikinci bir  varil bombasıyla daha saldırdı. Bu nedenle ölü sayısı yüksek, daha da artmasından  endişe ediyoruz." dedi. 
 
Bombardımanda yaralananların bölgedeki sahra hastanelerine  kaldırıldığını belirten Ebu Leys, olayda çok sayıda evin yıkıldığını, sivil  savunma ekiplerinin yıkılan evlerin enkazı altında kalanlara ulaşmaya çalıştığını  aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.