'Suriyeliler'e Vatandaşlık Vermek Şuursuzluktur'

'Suriyeliler'e Vatandaşlık Vermek Şuursuzluktur'

Milliyetçli Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli Suriyeliler'e vatandaşlık hakkı verilmesine dair önemli bir açıklama yaptı

Medyaege - MHP'nin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli Suriyeller'e verilmesi planlanan vatandaşlık hakkında konuştu. Önemli konulara parmak basan Bahçeli, Giresun'da gerçekleştirilen terör saldırısında Giresunlular'ın Türk halkı olarak büyük bir dayanışma örneği gösterdiğini söyledi. Bahçeli zor kullanılarak taşeron örgütlerin sahaya sürüldüğünü söyleyerek, insan hayatının ucuzladığını ve Türk milletinin bir gün içerisinde 9 şehit verdiğini ifade etti.

MHP buna izin vermeyecektir

Türk vatandaşlığına geçmenin şartlarının yasayla belirlendiğini ve istisnai durumların da belli olduğunu söyleyen Bahçeli, vatandaşlık verilmesinin Cumhurbaşkanlığı'nın izni dahili olmadığını söyledi. MHP lideri vatandaşlık için aranan şartları ise şu şekilde sıraladı; "Türkiye'de 5 yıl yaşamak, sağlıklı olmaki, iyi ahlak sahibi olmak, kendisiin ve ailesinin geçimini sağlayacak gelir düzeyine sahip olmak gibi şartlşarı yerine getirmek gerekmektedir. "

Suriyeliler'e tabi ki gönlümüzü açalım

Suriyeliler'e Türk milletinin gönlünü tabi ki açması gerektiğini ekmeğini paylaşması gerektiğini söyleyen Devlet Bahçeli, bunlara söylenecek bir şey olmadığını ancak vatandaşlık teklif etmenin siyasi kaygıların ürünü olduğunu söyledi. 

Suriyeliler'e vatandaşlık vermek şuursuzluktur

Suriyeliler'e vatandaşlık vermenin telafisinin imkansız olduğu bir şuursuzluk olduğunu söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın açıkladığı Suriyeliler'e verilecek TOKİ konutlarına şu yorumu yaptı: "Madem Suriyelilere verilecek konutlar varsa bu milletin asil evlatlarından neden esirgenmiştir." 

Bahçeli ayrıca Suriyeliler'e vatandaşlık verilmesine MHP'nin izin vermeyeceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.