Süt fabrikasının gelirleri, İzmirli öğrencilere burs imkanı sağlayacak

Süt fabrikasının gelirleri, İzmirli öğrencilere burs imkanı sağlayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Köy Enstitülerinden ilham alınarak hayata geçirilecek olan Başka Bir Tarım Okulu’nda tarım teknikeri yetiştirileceğini ve 400 öğrenciye burs verileceğini duyurdu.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaparak, Başka Bir Tarım Okulunda eğitim görecek 400 öğrenciye 27 Ekim'de açılan Bayındır Süt İşleme Fabrikası gelirlerinden burs verileceğini duyurdu.

27102023-154318-0.jpg

Başkan Soyer, paylaşımına "Atamızın izinde yürüyerek, fabrikamızı açtık. Ama yetmez. Şimdi Köy Enstitülerinden ilham alarak geliştirdiğimiz Başka Bir Tarım Okulu’nda tarım teknikeri yetiştireceğiz. Bayındır’dan kazanacağımız gelirle okulumuzda yatılı okuyacak 400 çocuğumuzun eğitim masraflarını karşılayacağız. Her projemizle devrimlerimizin yerelde takipçisi olmaya devam edeceğiz" notunu düştü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başka Bir Tarım Mümkün Vizyonu doğrultusunda hazırlanan İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü – Başka Bir Tarım Okulu, Urla Bademler Köyünde kurulması planlanan tarım lisesinin maket ve proje görselleri stantta yer aldı.

27102023-15435-0.jpg

TAM TEŞEKKÜLLÜ KAMPÜS

Hem aile tarımını güçlendireceklerini hem de tarımda nitelikli ara eleman sorununu çözecek İkinci Yüzyılın Köy Enstitüsü – Başka Bir Tarım Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne göre kurularak Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi unvanıyla hizmet verecek.

04092023-11251-3.jpg

45 bin metrekarelik alana kurulacak okul, tarım alanları, seralar, resim ve müzik atölyeleri, bilim ve teknoloji atölyeleri, ahşap ve metal atölyeleri, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, amfi tiyatrosu, gıda laboratuvarı, kalite kontrol laboratuvarı gibi teknik anlamda güçlü bir donanıma sahip çok işlevli ve kampüs atmosferinde planlandı. Okulda bağcılıktan mantar yetiştiriciliğine, seracılıktan bahçıvanlığa, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığından evcil hayvan kuaförlüğüne, gıda teknolojisinden bitkisel yağ üretimine hububat işlemeden şekerleme ve çikolata üretimine kadar birçok branşta eğitim verilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.