Tamer Osmanağaoğlu'dan tüketici hakları açıklaması

Tamer Osmanağaoğlu'dan tüketici hakları açıklaması

Tüketici Haklarının Korunmasına Yönelik Kanun Teklifi görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, "Bilinçli kötülük de tüketiciyi mağdur etmek üzere pusuda beklemektedir" dedi.

Tüketici Haklarını düzenleyen kanunda değişiklik öngören Kanun Teklifinin TBMM Genel kurulunda görüşmesinde MHP Grubu adına konuşan Genel Sekreter Yardımcısı, İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, “Sadece 2021 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvuru sayısı 537 bin 479 olarak açıklanmıştır. Söz konusu başvuruların % 52’sinin tüketiciler lehine sonuçlanmıştır. İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu “vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ele alınan uyuşmazlıkların maddi karşılığı ise 870 Milyon Türk Lirası olarak karşımıza çıkmaktadır.” diyerek anlaşmazlığa konu olan meblağa dikkat çekti.

HİLELİ VE SAHTE ÜRÜN SATANLAR CEA KANUNUNA GÖRE DE YARGILANMALI

Sahte ve hileli gıda ürünleri satanların sadece Kabahatler Kanununa göre yargılanmasının yeterli olmadığını söyleyen Tamer Osmanağaoğlu “Vatandaşlarımızın kullanmak zorunda bırakıldığı, aslıyla alakası olmayan sahte ve hileli ürünleri üretenlerin sadece Kabahatler Kanununa göre değil Ceza Kanununda da düzenlenerek cezalandırılması elzemdir. Eğer birisi pul biberin içine kiremit tozu katarak vatandaşın sağlığını hiçe sayıp onun sağlığına kast ediyorsa o kişinin sadece idari bir ceza ile cezalandırılmasının yeterli olmayacağı gerçeğini hepimizin gördüğünü düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

mhp-li-tamer-osmanagaoglu-sert-konustu-turk-e-kefen-bicenleri-olumleri-de-korkunc-olacak.jpeg

AHLAK VE AHİLİK VURGUSU

Sadece tüketici penceresinden olayların ele alındığı “tüketicinin haklarının korunması stratejisinin” tam anlamıyla başarıya ulaşamayacağını söyleyen Osmanağaoğlu; “İşte Üründe ve hizmette kaliteyi sağlayan, kalitenin devam etmesini temin eden, tüketici odaklı olmayı öğütleyen, tüketiciyi koruyan etkili bir denetim mekanizması kuran, sayısal hedefler ve değerlendirmeler yerine kaliteye öncelik veren norm ve değerlerini hatırlamanın yerinde olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.