"Tankla meydan okuyanı dolarla imtihan edemezsiniz!"

"Tankla meydan okuyanı dolarla imtihan edemezsiniz!"

Son günlerde kurda yaşanan dalgalanmalar ile ilgili olarak TTO Başkanı Olgun açıklama yaptı

Son günlerde kurda yaşanan dalgalanmalar ile ilgili olarak TTO Başkanı Olgun açıklama yaptı: “5 yıldır terör saldırıları, siyasi operasyonlar ve darbe ile ülkeyi dizayn edemeyenler şimdi dolar spekülasyonu ile ülkemize ayar vermeye çalışıyorlar. Tanka göğsünü siper etmesini bilen bu millet ekonomik saldırıları da bertaraf etmesini bilecektir” dedi.

Ekonomide yaşanan son dalgalanmalar ile ilgili olarak Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun bir açıklama yaptı. Kurda yaşanan dalgalanmanın sebebinin ekonomi değil, dış baskılar olduğunu ifade eden Olgun, “2013 yılının mayıs ayından beri Türkiye ciddi saldırılar ile karşı karşıya kalmıştır. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonu, hendekler, bombalı saldırılar ve son olarak 15 Temmuz Darbe girişimi ile ülkemize diz çöktürmek isteyenler milletimizin duruşu ile bu hedeflerine varamamıştır. Darbe girişiminin ertesi günü tüm basın kuruluşları ve televizyon programlarında yaptığımız değerlendirmelerde ikinci saldırının ekonomi olacağını söyledik. Neticede alınan tedbirler, iş dünyasına sağlanan destekler ile bugüne kadar yara almadan gelebildik. Bundan sonra ekonominin tüm birimleri teyakkuz halinde olup süreci iyi takip etmelidir” dedi. 

NELER YAPILMALI?

Yüksek kur, yüksek faiz ve yüksek enflasyonla yola devam edilemeyeceğini ifade eden Olgun alınması gereken tedbirleri le ilgili de şunları söyledi. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük programı ile Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın Yeni ekonomi Modeli’nin finansal istikrarı mali kural ve üretim ekonomisine odaklanması iş alemine umut vermiştir. Aynı şekilde, Merkez Bankasının son müdahalesini de olumlu buluyor, bir an önce piyasalara yansımasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra iş aleminin beklentisi olan ekonomi reformları acilen hayata geçirmeli; yüksek teknolojili üretime geçilmeli. Kendi ürettiğimiz malın ihracatına sınırlandırma getirilmeli. Dışa bağımlığı azaltacak her türlü üretime devlet desteği sağlanmalı. Alternatif enerji kaynaklarına yönelmeliyiz” dedi. Türkiye ekonomisi ve insanın bu sıkıntıları aşabilecek güçte olduğunu söyleyen Olgun sözlerini şu şekilde noktaladı: “Tanklara karşı göğsünü siper eden, vatan ve millet bilinci dünyaya örnek olmuş bir milleti dolarla test edemeyecekler. Ulusal konularda birlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.