Tapkan, sessiz sedasız adaylığını açıkladı

Tapkan, sessiz sedasız adaylığını açıkladı

CHP İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olan CHP Konak İlçe Üyesi Canan Tapkan, sessiz sedasız bir şekilde resmi açıklama yaparak, adaylığını duyurdu.

CHP İl Örgütünde,  gözler 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresine çevrildi. CHP Konak İlçe Üyesi Canan Tapkan, il binasında bugün yaptığı resmi açıklamayla, il başkanlığına aday olduğunu duyurdu. 


Daha öncesinden İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş, Urla Belediye Meclis Üyesi olan Aytül Tokgözlü, daha önce CHP milletvekilliği aday adaylığı bulunan Hasan Nebi, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü resmi adaylık açıklamalarını yapmışlardı. Böylelikle Tapkan, il başkanlığına resmi aday olan 6’ncı kişi oldu. 


 Tapkan, “Bugünkü durumda aday olmak yürek ister. Partilimiz olsun olmasın, tüm kadınlarımızın sesi olmak için adayım. O yürek ben de ve tüm İzmir’de yaşayan kadınlarımızda var. Yetki özgür iradesini kullanan delegelerimizdedir” dedi.  


Ayrıca Tapkan, kongrede çarşaf liste olması gerektiğini ifade etti. 
 

 “DEMOKRATİK HAKKIMI KULLANIYORUM”
 

CHP’nin halkın partisi olduğuna dikkat çeken Tapkan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm kadınlarımıza seçme seçilme hakkını tanıdığı yetkiye CHP tüzüğünün bana verdiği yetkiye dayanarak demokratik hakkımı kullanıyorum. Bende partimizin emekçisiyim Sayın delegelerimizin özgür iradesine güvendiğim için adayım. CHP bir siyasi kurumdur. Siyasi kurumda çalışan katkı koyan herkes kamu hizmetkârı gönüllük esasına dayalı çalışmalar içinde olması gerektiği bilincini tüm örgütümüzün de böyle düşündüğüne olan inancımdan adayım” şeklinde konuştu. 
 

“İZMİR’İN DAĞLARINDA AÇAN ÇİÇEKLERİN GÜNEŞE İHTİYACI VAR”
 

Ülkece zor bir dönemden geçtiklerini ifade eden Tapkan, “Umudu kalmamış önce yaşadığım ilimizde bulunan tüm İzmirlilere, örgütümüzün tabanına, daha sonra 80 ilimizde yaşan tüm vatandaşlarımıza  umut olacağıma inandığım için adayım. İzmir’in dağlarında açan çiçeklerin güneşe ihtiyacı var Hepimize güneş olup o ışığı yaymak için adayım. Halkın partisinde olması gereken emekçi örgüt tabanımızın desteği ile adayım. Çıkar menfaat makam mevki için değil, genel merkezimizin İzmir’deki mülkü amiri örgütümüzün ışığı ve İzmirlilerin sesi örgütümüzün eşitlik adalet paylaşmak takdir teşekkür etmek felsefesi ile dürüst adil ilkeli kurallı bir kişi olarak lideri olacağıma inancımdan örgütümün tabanının böyle bir lidere ihtiyacı olduğunu bildiğimden adayım. Bugünkü durumda aday olmak yürek ister. Partilimiz olsun olmasın, tüm kadınlarımızın sesi olmak için adayım. O yürek ben de ve tüm İzmir’de yaşayan kadınlarımızda var. Yetki özgür iradesini kullanan delegelerimizdedir” diye vurguladı. 
 

“ÇARŞAF LİSTE OLMASINI TALEP EDİYORUM”
 

Son olarak Tapkan, şunları kaydetti: “Örgütümüzün tabanından İzmir’de yaşayan tüm kadınlarımızdan destek var ve bu birliği, beraberliği herkese yaymak için adayım. Kongremizde  listenin parti  tüzüğü gereği çarşaf liste olmasını talep ediyorum. Çünkü çarşaf liste özgürlüğün belgesidir. Hiç kimse ile antlaşma yapmayacağım. Örgütümüzün özgür iradesi ile seçeceği  yönetime güveniyorum. Gelin İzmir’i hep birlikte yönetelim diyorum. Orada mesai harcayarak il başkanlığının kapısını herkese açık tutacak güler yüzlü kurallı ilkeli CHP en iyi şekilde temsil edecek bir örgüt liderine ihtiyaç var Herkesin sesi olup Ülkemizin düştüğü bu zor günlerde sorun değil çözüm üreten lidere olacağım”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.