Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor

Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açıyor

GL Platform tarafından düzenlenecek Uşak 7. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 22 Eylül 2022 tarihinde kapılarını ziyaretçiye açacak.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak’ın hem konum hem de toprak verimliliği açısından avantajlı bir şehir olduğunu vurguladı. Bu avantajların çiftçinin alın teri ve emeği ile birleşerek sektörde her türlü ihtiyaca cevap verdiğini belirten Çakın “Hem geleneksel hem de modern tarım ve hayvancılığın faaliyet gösterdiği şehrimizde böyle fuarların gerçekleşmesi üreticilerimize büyük katkı sunuyor. Fuarlar çiftçimizi son teknolojilerle buluştururken, sektörde yeni bağlantılar kurmalarına da olanak sağlıyor. Modern teknolojilerle tanışan üreticilerimiz bu sayede kendi iş hacimlerini genişletme ve güçlendirme fırsatı buluyor” diye konuştu.

1663372170916-mehmet-cakin.jpg

Uşaklı üreticilerin fuarlar konusunda oldukça bilinçli olduğunu söyleyen Çakın “Bizler yine de farkındalığı artırmak için teşvik çalışmaları gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Çakın, çıkış gayesinin zaman ve üretim verimliliği olan modern teknolojinin, bu fuarda alıcısıyla buluştuğunu vurgulayarak “Yeni teknolojinin üreticiye tanıtılması demek, bu sayede modern tesis sayısının artırılması, bu tesislerin de ekonomiye daha güçlü bir katkı sağlaması ve yeni istihdam alanları oluşturması demektir. Beklentimiz de bu yönde” diye konuştu.

“FIRSATI DEĞERLENDİRMELİYİZ”

Ayrıca modern teknolojiler sayesinde tarım ve hayvancılığın daha sağlıklı ve steril ortamlarda faaliyet gösterdiğini belirten Çakın “Normal koşullarda gelişen teknolojileri ayrı ayrı araması, bulması gereken üreticilerimiz, fuarlar sayesinde her türlü gelişmeyi tek bir çatı altında bulabilmektedir. Bu bizler için çok önemli bir artı. Ayağımıza kadar gelen bu fırsatı kesinlikle değerlendirmeliyiz. Uşak Belediyesi olarak fuarın yer temini konusunda katkı sağlıyor, fuarı duyurmak, katılımı teşvik etmek gibi çeşitli konularda da gerekeni yapıyoruz, yapacağız. Bu tür fuarlar, sektörün çok daha güçlü bir zemine oturmasını sağlıyor. Çabasıyla, emeğiyle toprağı berekete dönüştürmek için mücadele eden tüm çiftçilerimizi tarım fuarına bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.