Tarım ve Sanatın Kalbi Menemen'de Atacak

Tarım ve Sanatın Kalbi Menemen'de Atacak

Menemen Belediyesi, bu hafta gerçekleştireceği “9. İnadına Tiyatro Festivali” ile sanatseverleri, “Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı” ile yanından sanayiciler ve önder çiftçileri Menemen’de buluşturacak.

Ülkemizin önde gelen tiyatro organizasyonlarından biri haline gelen ve Menemen Belediyesi’nin bu yıl “Menemen’de Festival Var!” sloganıyla dokuzuncusunu düzenlediği İnadına Tiyatro Festivali; Türk sinemasının unutulmaz komedi filmi Hababam Sınıfı’nın efsane oyuncuları ile Tamer Levent, Uğur Polat gibi ünlü tiyatro ve sinema sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak.
 
Kuruluşunun 18. Yılını kutlayan Menemen Belediye Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde 11-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Menemen Belediyesi 9. İnadına Tiyatro Festivali’ne; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurdun 7 bölgesinden 14 tiyatro topluluğu katılarak 18 ayrı performans sahneleyecek. Festival süresince çocuk ve yetişkin oyunları, sokak oyunları, söyleşiler, atölye çalışmaları, workshop gibi 27 ayrı etkinlik gerçekleştirilecek.
 
Başkan ŞAHİN; “İnadına Tiyatro, İnadına Sanat”
Menemen Belediyesi 9. İnadına Tiyatro Festivali’nin, 11 Nisan Çarşamba günü saat 17:00’de Menemen Belediyesi önünden kortej yürüyüşü ile başlatılacağını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “İnadına Tiyatro, İnadına Sanat” söylemlerine destek vermek adına tüm sanatseverleri Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam edecek kortej yürüyüşüne davet ederek; “Kuruluşunun 18. Yılını kutladığımız Belediye Tiyatromuz, olağan belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal belediyeciliğe verdiğimiz büyük önemin açık bir göstergesidir. Aydınlık bir gelecek için ‘İnadına Tiyatro, İnadına Sanat’ söylemimize devam edeceğiz” diye konuştu.
 
TÜRK ÇİFTÇİSİ MENEMEN’DE BULUŞACAK
Nüfusunun yüzde 75'i tarım ve hayvancılıkla uğraşan Menemen, 12-15 Nisan tarihleri arasında, sektördeki son yeniliklerin sergileneceği Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’na ev sahipliği yapacak.
 
Menemen Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp, İzmir'in ilk doğal göl parkı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen içerisindeki fuar alanında gerçekleştirilecek bu organizasyonla, Türkiye’nin dört bir yanından önder çiftçiler ile tarım, hayvancılık, süt ve et teknolojilerinde makine teçhizat üreten sanayicileri buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti yapma hedefine destek vermek adına Gölpark Menemen içerisinde kurduğumuz 5600 m2’lik kapalı fuar alanımız, Türkiye’nin her köşesinden önder çiftçileri, oda, borsa ve üretici örgütleri temsilcilerini ağırlayacak. 12 Nisan Çarşamba günü saat 14:00’de açılışını yapacağımız fuar; tarım, hayvancılık, süt ve et teknolojilerinde makine teçhizat üreten sanayicileri de buluşturacak. Fuar süresince En Güzel Kuzu, En Güzel Dana, Çoban Köpeği, Menemen Yemeği ve Ispanaklı Börek yarışması gibi renkli etkinlikler de gerçekleştirilecek. Düzenlenecek panele katılacak Belediye Başkanları ise, yerel yönetimlerin tarıma destekleri hakkında katılımcıları bilgilendirecek. 170 dönüm alanda kurduğumuz Gölpark Menemen içerisindeki fuar alanımız; yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi olacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.