Tarım ve Teknoloji Günleri 2017 başlıyor

Tarım ve Teknoloji Günleri 2017 başlıyor

DLG Fuarcılık Ltd. Şti., DLG (Alman Tarım Birliği) ve ÖÇP (Önder Çiftçi Projesi) tarafından 2009 yılında Tekirdağ’da kuruldu.

 

DLG Fuarcılık Ltd. Şti., DLG (Alman Tarım Birliği) ve ÖÇP (Önder Çiftçi Projesi) tarafından 2009 yılında Tekirdağ’da kuruldu. Tarımda değişimin ve yeniliğin adresi olmak için yola çıkan DLG Fuarcılık’ın amacı Türk tarım fuarcılığına yeni bir anlayış getirerek açık alanda uygulamalı olarak yapılan bu organizasyon ile bir bilgi ve ticaret platformu oluşturmaktır.

2010 yılında, Türkiye de ilk defa iki çiftçi örgütünün önderliğinde tarım fuarları düzenlenmeye başlandı. Çiftçi örgütlerinin ana amacı olan çiftçilerin bilgilendirilmesi, en son teknolojileri ve bilgileri çiftçilere ulaştırma adına DLG Fuarcılıkla birlikte yeni bir dönem açılmış oldu. Açık alan uygulamalı tarım fuarlarında amaç Türkiye'deki fuarcılıkta olduğu gibi katılımcı firmaların satış yapmasının yanında, firmaların tüm yeniliklerini, en son çıkardıkları ürünleri, ilaç, tohum, gübre ve ekipmanları gelen ziyaretçilere sunup ilk pazar yoklamasını yapıp gelecekteki çıkaracakları ürünlere ışık tutmasını sağlamaktır. Diğer önemli bir nokta ise gelen ziyaretçilerin teknik anlamda ürünlerin tüm özelliklerini direk o ürünleri deneyen ve üreten firmaların teknik uzmanlarından bilgi alabilmeleridir.

Neden açık alan uygulamalı tarım fuarı? Herkesin bildiği gibi Türkiye bir tarım ülkesi, ziraat fakültelerinde hocalarımızın dediği gibi, Türkiye bir buğday ülkesi. Bu nedenle buğdaydan yola çıkarak kısa bir örnek verilmek istenirse, ülkemizde buğday yaklaşık 9,5 milyon hektar alanda ekilmekte, üretimde yıldan yıla değişmekle birlikte 20 milyon ton civarında gerçekleşmektedir. Bu fuarda yer alan firmaların hepsi sektöründe uzman, en son bilgiyi ve teknolojiyi takip eden ve bunları gelen ziyaretçiler ile paylaşmak için burada olan profesyonel kişiler. Buraya ziyarete gelen üreticiler buradan edindikleri bilgileri ve teknolojileri işletmelerinde uygulayarak dekara 10 kg fazla verim aldığını düşünüldüğünde ki bu farkı almak hiçte zor değil, sadece Trakya'daki üretimimiz 55.000 ton, ülkemizdeki üretim ise 950.000 ton artış gösterir. Bilgiye değer veren iki çiftçi örgütü olarak burada açık alan uygulamalı tarım fuarı bu nedenle gerçekleştiriliyor. Çoğu üretici için küçük bir miktar olabilir ama ülkemiz için katkısı çok büyük olacaktır.

Üreticiler biçtikleri ürünü “1 kilogram nasıl daha fazla biçerim” sorusunun cevabını bu fuarda bulacaklar.

Görüldüğü gibi DLG Fuarcılık’ın açık alan uygulamalı tarım fuarı konsepti, üretici firma ile nihai kullanıcı olan çiftçi, mühendis ve akademisyenleri bir araya getiren teknik ve ticari bir platformda buluşturan gerçek bir tarım fuarıdır.

Fuarda son iki yıldır özellikle hayvancılık konusuna ayrı bir önem veriliyor. Bu yıl, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte düzenlenen hayvancılık yarışmalarını gerçekleştirilecek. Yarışma'da dereceye giren üreticileri çeşitli ödüller bekliyor.

23-26 Ağustos tarihleri arasında Tekirdağ-Karaevli’de düzenlenecek DLG-ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı’nda ziyaretçiler alternatif ürün olarak kinoa hakkında üretimden pazara kadar olan tüm bilgiyi bulacaklar. Bununla birlikte Lavanta üretimi hakkında bilmek istedikleri her konuyu burada uzmanlarından öğrenebilecekler.

DLG-ÖÇP Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı, saat 10:00 ile 20:00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Detaylı bilgi için www.tarimveteknolojigunleri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.