Tarkan Köylü'yle Söyleşi

Tarkan Köylü'yle Söyleşi

Malatyalı hemşerimiz Şair, Yazar, Oyuncu, Kum Sanatçısı, Eğitimci Tarkan Köylü’ye mikrofonumuzu uzattık.

Sevgili hocam ben şahsen sizi yakinen tanıyorum,  ancak henüz tanımayan okuyucularımıza Kendinizi biraz tanıtır mısınız?


Merhabalar, ismim Tarkan Köylü, Malatya Yeşilyurt / Cafana doğumluyum, İnönü Üniversitesi eğitim fakültesi Resim öğretmenliği bölümünü bitirdim.


Malatya, Kahraman Maraş ve Antalya olmak üzere yaklaşık 14 yıldır özel öğretim kurumlarında yöneticilik ve görsel sanatlar öğretmeni olarak görev yaptım, şuan Antalya da özel bir kolejde görev yapmaktayım.
Ayrıca şahsıma ait Tarkan Köylü Sanat Atölyesinde hobi amaçlı dersler vermekteyim. 1988 yılında başlamış olduğum Taekwondo sporuna profesyonel olarak devam etmekteyim ve Filipin savunma sporu olan Kali arnis Escrima savunma sanatı ile ilgilenmekteyim, Escrima savunma sanatının Antalya il temsilciliğini yapmaktayım.
 Geçen yıl itibariyle şiir ve deneme yazılarından oluşan ( Aşkına Sağlık ) isminde bir kitabımız çıktı.
Bu yıl 14 Şubat tarihinde çıkarmayı planladığımız ( Yalnızlık Çok Kalabalık ) isimli kitabımızın hazırlığı bitmiş durumda, çıkacağı ve okuyucularıyla buluşacağı tarihi bekliyor.
Türkiye de sayılı kişilerin profesyonel anlamda ilgilendiği Kum Sanatı ile ilgilenmekteyim.
Yakın bir tarihte Vizyona girecek olan ( KUYU ) isimli Sinema filminde oyunculuğa ilk adımımı attım, ilerleyen günlerde oyunculuk anlamında farklı projelerimiz bulunmakta, inşallah yakın zamanda ekranlarda olacağım. 
O kadar çok alanda ilgileniyorsunuz ki sorularımı hangi alanda soracağıma kararsız kaldım,
Ben yıllarca mümkün olduğu kadar kendimi farklı alanlarda geliştirmeye çalıştım.
Ve her alanda bilgi edinme kaygısından ziyade, öğrenme ve başarılı olma noktasında yoğun çaba harcadım ve vaktimi boş geçirmemeye özen gösterdim her zaman yeni bir şeyler öğrenme çabası içinde oldum.
Zaman bizlerden bir şeyler alıp götürüyorken, vaktim yok, İmkanım yok gibi klasik bahanelerin arkasına gizlenmedim, bu yüzden kendi ilgi ve yeteneklerimi keşfederek, kararlı bir şekilde önüme çıkan engelleri aşarak yoluma devam etmeye çalıştım.
Kum Sanatı gösterisi ile 15 Temmuz döneminde meydanlardaydınız,  bu konu hakkında biraz konuşabilir miyiz?
15 Temmuz o hain gece de bende meydanlardaydım elimde sanatım, İl il gezerek demokrasi meydanlarında darbe konulu kum sanatı gösterilerimi gerçekleştirdim.
Memleketim Malatya ya da geldim, dostlarımla dava arkadaşlarımla meydanlarda bayrak salladık,
Memleket şarkıları söyledik ve gösterimizi gerçekleştirdik, 
Çıktığım demokrasi gösterilerinde ben şunu söyledim Kemal Abi;
Bu dava senlik davası değil
Bu dava benlik davası değil
Bu dava bizlik davası
Bu dava memleket davası
Bu dava bayrak davasıdır dedim.
Şükür!
 Sen, ben değil biz olarak memleketimize bayrağımıza sahip çıktık.
 

Yazmaya ne zaman başladınız,
Ben yazmaya 17 yaşlarında başladım ve özellikle yazarken hedefim şarkı sözü yazarlığı olduğu için heceli ve kafiyeli şiirler yazmaya yöneldim.
O yaşlarda her zaman hayalimde bir şarkı sözü yazarlığı vardı ve bir gün bir şarkıya benim şiirim anlam verecek diye düşünüyordum, bu düşüncem hala geçerliliğini koruyor içimde.


Zaman geçtikçe insanın hayata bakışı, gördüğü gözlemlediği bazı şeyler değişebiliyor, insan yaşanmışlıkları doğrultusunda bir kabuk değiştirme sürecine giriyor ve hayata daha farklı bir pencereden bakma isteği oluşuyor, keşfetme dürtüsü ile karşı karşıya kalıyor.


İşte bu dönemlerde bende serbest şiirler ve yazılara yönelme isteği oluştu.
Önce kısa yazılardan oluşan serbest şiirler yazmaya başladım, okudukça beğendim ve beğendikçe serbest şiirlere yönelme isteği artmaya başladı, duygu ve düşüncelerimi satırlara dökmek için hece ve kafiyelerin birbirine uymasına gerek kalmıyordu, anlamlı ve akıcı sözcükler kullanmam yeterliydi.
Şimdi duygularımın yönüne göre bazen serbest bazen de heceli şiirler yazıyorum, içimi döküyorum satırlara.

Çok fazla alanla ilgileniyorsunuz, bunlara ayrı ayrı nasıl yetişebiliyorsunuz?
İnanın 24 saat bana yetmiyor desem yalan söylememiş olurum, kafamda yapmayı planladığım o kadar çok ideallerim var ki, zaman zaman bunlara yetişmekte zorluk yaşıyorum, fakat mümkün olduğu kadar planlı hareket etmeye çalışıyorum, yapmam gerekenleri öncelik sırasına koyarak, eyleme geçiriyorum.

 Peki, Resim, Yazarlık, Spor, Kum Sanatı ve Oyunculuk… Bunlardan bir tanesini seçmeniz gerekiyor deselerdi hangisini seçerdiniz?


Kemal Abi Sorularınız giderek zorlaşıyor...


Ben şuan ilgilendiğim bütün işlerimden gayet memnunum, birini ötekinden ayırt edemem. Hepsine ayrı ayrı emek verdim zaman harcadım hayallerimde süsledim. Bu saydıklarımdan bir tanesini hayatımdan çıkarmaya çalışırsam yaşama dengem bozulur galiba, hatta gün yüzüne çıkmamış sırasını bekleyen farklı sanatsal faaliyetlerim de bulunmakta. Sırası geldiğinde onlarla da başarılı bir şekilde gündemde olacağım inşallah.

 
Yakın zamanda vizyona girecek olan KUYU filminden biraz bahseder misiniz?
Kuyu filmimiz değerli dostum, kıymetli abim Serdar Bardakçı’nın 5. Filmi.
Film bir üniversite öğrencisinin çocukluğundan üniversite yaşamına kadar devam eden korkularıyla yüzleşmesini anlatıyor. Ben filmin ana karakterlerinden biri olan, ( kemal amca ) Sayın Murat Ercanlı’nın gençliğini oynuyorum, emek verilerek uzun zaman harcayarak yapılmış bir film Vizyona girdiği zaman hak ettiği yerde olacağını düşünüyorum.


Yeni film projeleriniz var mı?
Evet, şuan tarihi netleşmeyen bazı sinema filmi projelerimiz var, konusu itibariyle dikkat çekeceğini düşündüğüm güzel bir proje. Bende bu projenin içinde olacağım, ama şuan ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı sürecin geçmesini bekliyoruz. İnşallah ülkemiz en kısa zamanda feraha çıkacak, biz ve bizim gibi birçok projeler de ülke gündeminde başarılı bir şekilde kendini gösterecektir.


Malatya’da bir projeniz olacak mı, daha doğrusu Malatya’da film çekmeyi düşünüyor musunuz?
Malatya benim hayallerimin ve planlarımın bütün aşamasında mevcut,  az önce anlattığım sinema filmi projelerimizden bir tanesini de Malatya’da gerçekleştirmek istiyoruz. Konuyla ilgili olarak gerekli görüşmelerimiz devam etmekte, fakat net olarak gerçekleştiği zaman bu konuyu daha detaylı olarak gün yüzüne çıkarmak istiyorum.

Sayın hocam, bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Son olarak bizlere söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?
Öncelikle yıllar öncesinden iyi ki sizi tanımışım diyorum, Malatya ya her geldiğimde bana gönlünüzün kapılarını açıp her konuda destek verdiğiniz için. Ayrıca Malatya Son Havadis okuyucularına selamlarımı saygılarımı sunuyorum, yakında güzel başarılarla tekrardan görüşmek üzere.
Son havadis okuyucularını;
Tarkan KÖYLÜ / Yazar sayfası
Tarkan KÖYLÜ / Kum Sanatı, sanat sayfası
Tarkan KÖYLÜ / Kişisel Sayfama bekliyorum


 Aşkına sağlık kitabından anlamlı sözler:
‘’  Sen İstanbul gibi baktıkça, ben her daim FATİH Olurum ‘’
‘’  Yazdığım şiirlerin bir önemi yok, elini kim tutsa ŞAİR olurdu ‘’ 

‘’ Söylesene ey SEVGİLİ…
 Sen şimdi bende yaşayıp başkasında öleceksin öyle mi?‘’


‘’ Nihavend makamında bir şarkıydın sen
Eskiler unutmuştur, yeniler bilmez adını ‘’

‘’ Adın dilimde bir şiir, gözlerin ömrümde gördüğüm en güzel şehir ‘’

‘’  Ben senin için üşürüm, sen rahat rahat yan sevgili ‘’

    ‘’ Hep gidene kızar, gidene sitem eder, gidene şiirler yazarız,
        Gelenin hiç sucu yok mu, gelmeseydi gider miydi?’’

 ‘’ Elimde yarım yamalak notlarla, ben sana çalışırken 
     Sen başkasına kopya veriyordun,’’

 ‘’ Daha ne kadar uzaklaşacaksın bilmiyorum ama bir adım öten ayrılık ‘’

 ‘’ Yaramaz bir çocuk gibi yüreğin, hangi şarkıya girsen çıkmak bilmiyorsun 
     Bir daha, bir daha, bir daha d/İNLETİYORSUN ‘’
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.