Tatilde müziğe doyacaklar

Tatilde müziğe doyacaklar

İzmir’in kalbi Konak’ta yaşayan Roman çocuklar Konak Belediyesi’nin destekleriyle açılan keman kursu sayesinde yaz tatilini müzik yeteneklerini geliştirerek geçirecek.İzmir’in kalbi Konak’ta yaşayan Roman çocuklar Konak Belediyesi’nin destekleriyle açıl

 

Okulların tatile girmesinin ardından müzik yeteneği olan çocukların boş vakitlerini daha verimli geçirebilmeleri adına açılan keman kursuna Ege Mahallesi’nde yaşayan yaşları 8 ila 11 aralığında değişen 22 Roman çocuk katıldı. Konak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nden eğitmenlerin verileceği kursun açılışı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Başbakanlık Danışmanı Metin Özçeri, Mahalle Muhtarı Kemal Ersun ile mahalle sakinlerinin katılımıyla yapıldı.

BİRLİKTE MUTLU OLACAĞIZ

Kurs merkezin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bir süre önce de Ege Mahallesi’nde yaşayan kadınlar için kuaförlük ve dikiş kursu açtıklarını söyledi. Bu kez çocuklar için bir kurs açılmasına destek olduklarını dile getiren Pekdaş, “Bugün çocuklarımız için buradayız. Bu kez çocuklarımızın yaz tatilini değerlendirmeleri için keman kursu açıyoruz. Yine el ele bir kursun açılışını gerçekleştiriyoruz. Biz bir arada olmaktan keyif alan insanlarız. Bu kursa gelen çocuklarımızın da birlikte vakit geçirmekten ve bir arada olmaktan mutluluk duyacağına inanıyoruz” diye konuştu. Mahalle Muhtarı Kemal Ersun da her zaman kendilerine destek veren Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Pekdaş, açılışı yapılan merkezde ilk çalışmalarını yapan çocukları izledi.

22 ÇOCUK KEMAN ÇALMAYI ÖĞRENECEK

Konak Halk Eğitim Merkezi’nden müzik öğretmeni Merve Uçar tarafından verilecek keman kursları iki ay sürecek. 8-11 yaş aralığında 22 çocuk üçer grup halinde sabah saat 09.00’dan 14.00’e kadar ders alacak. Müziğe olan yeteneklerinin temelini daha bilinçli bir şekilde atmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan minikler, ilk kez böyle bir eğitim almanın da ayrıcalığını yaşıyor.

333-002.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.