Telekom Net'in başarı hikayesi

Telekom Net'in başarı hikayesi

Hazırlayan: Sibel Akar

Bugün ki haberimizi Telekom Net ile ilgili yaptık. Kuruluşu Emir Kıvırcık tarafından yapılan Telekom Net başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada en iyi ve en çok kazandıran bayi olma yolunda ilerleme sarf ediyor. Telekomnet ile ilgili şirketin Yönetim Kurulu Başkanı  Emir Kıvırcık ve Erzurum Bayilik ve yetki sahibi Erol Öğrek'in konuşmalarını sizler için hazırladık.

Telekom Net  ile ilgili  şirketin Yönetim Kurulu Başkanı  Emir Kıvırcık şunları anlatıyor:
"2009 yılında kurulan ve Turknet Ana Bayisi olarak faaliyet göstermekte olan bir şirkette 3 arkadaşımla beraber ortaktık. Sadece ve sadece kurumsal firmaların telefonlarını Turknet tarifelerine geçirmekti işimiz. Bizim için başlangıç yılları oldukça zordu çünkü, telekomünikasyon sektöründe kanun gereği bir şirketin sadece şehirler arası ve milletler arası ses trafiğini alabiliyorduk, şehir içi görüşmeler ve sabit ücret hakim operatörün hakimiyetindeydi. Daha sonra şehir içini de alabilmeye başladık. Bu sefer tüm ses trafiği bizden, sabit ücret hakim operatörden fatura edilmeye başlandı.

Tam bu esnada hem şirket ortağımız, hem de Genel Müdürü’müz olan arkadaşımız kendisine verilen bir kitaptan Amerika Birleşik Devletleri’nde telekomünikasyon sektöründe Excel Telecom adlı şirketin sadece network marketing yolu ile telekomünikasyon hizmetlerini pazarlayarak nasıl bir dev haline geldiğinin hikayesini anlatan kitabı okudu ve biz de Turknet’e bu projeyi götürdük. Aylar süren bir çalışma sonrasında bu pazarlama yöntemini hayata geçirdik.

Ancak takip eden 14 ay içerisinde hem ortağımız hem de Genel Müdürümüz olan arkadaşımız, sadece 3 seminer yapıp, topu topu 138 iş ortağı edindikten sonra, bize başka bir proje ile geldi. Turknet gibi biz de operatör olalım dedi, alternatif operatör olmak için gerekli Lisanslar BTK tarafından sıfırlanmıştı, artık lisans bedava idi.

Bu yeni projenin finansman modeli üzerindeki fikir ayrılığı 4 ortaktan birinin ayrılmasına sebep oldu.
Diğer iki ortağım biz kendimiz operatör olacaksak, rakibin ürününü niye satalım düşüncesindeydiler ve böyle düşünmekte de haklıydılar. Ancak hem ortağımız hem de Genel Müdürümüz olan arkadaşımız yeni operatörün kesinlikle kurumsal müşterisi olmayacağını, sadece ve sadece bireysel müşteri, yani sadece ev telefonlarını yapacağını söyleyince şirketin genel stratejisi hakkında ciddi bir fikir uyuşmazlığı içerisine girdik.

Netice olarak ben iki şirkette sahip olduğum hisselerimi ortaklarıma devrettim, karşılığında da Telekom Net İletişim Hizmetleri’ni kurarak, 3’lü bir protokol ve Turknet’in onayı ile 2009 senesinden beri yaptığımız kurumsal satış işini tüm portföyü ve gelirleri ile beraber devraldım.

Benim ortaklarımdan ayrıldığım tarih olan Haziran 2012 senesinde henüz network kurmaya başlamamışlar ve yeni oluşturulan işle ilgili tek bir alt bayi kaydı yapmamışlardı. Ben 2012 Haziran’da o şirketten ayrıldıktan hemen sonra, 10 Eylül 2012 günü, Telekom Net’i kurdum ve 14 Eylül 2012 tarihli ve 8153 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde de resmi olarak Telekom Net’in kuruluşu ilan edildi.

İşte şimdi enerji işine girmek için mükemmel zaman diye düşünüyorum. Benim gibi bu aşikar fırsatı gören ve Türkiye’nin önde gelen en köklü, güçlü ve başarılı holdinglerinden biri olan Fiba Holding’in arkasında olduğu CEREAN ENERJİ ile bu sektörden kazanç elde etmeyi isteyecek herkesi iş ortağım olabileceği Telekom Net Telekomünikasyon ve Enerji İş Ortaklık Platformu’na bekliyorum."

Sibel AKAR : " Erol Bey, sizde  Telekom Net ile ilgili bir şeyler anlatmak ister misiniz?"

Erol ÖĞREK: " Tabiki. Hedefimiz, devletin serbestleştirdiği enerji sektöründe FİBA HOLDİNG gibi dev bir holdingin CEREAN ENERJİ markasının açık ara en büyük bayisi olmak. Binlerce olan müşteri portföyümüzü onbinlerce , yüzbinlerce müşteriye taşımak.
 Telekomnet Bayilik alındığında insanların her gün kullanmak zorunda oldukları elektrik giderlerinde hem tasarruf sağlanabiliyor,  hem de giderlerde gelire dönüştürme imkanı sağlanıyor.

Bunun için sadece iki yol takip edilebilir; 

1-Telekomnet ürünlerine müşteri bulmak
2-Aynı onların yaptığını yapabilecek bir takım kurmak.

Devletimizin serbestleşme politikaları ile kanunlar çıkartılarak rekabete açılan telekomünikasyon ve enerji sektörlerinde önümüzdeki yıllarda  inanılmaz bir kazanç fırsatı doğmuştur. Kendi Bayiliklerini alarak kendi işini kurmak isteyenler için iyi bir iş fırsatı oluşturulmuştur.

Yapılan rekabetler ile birlikte kişiler istedikleri şirketten enerji alabiliyor.    Telekomünikasyon sektöründe artık kişiler ve şirketler istedikleri telekom operatöründen hizmet  alabilmektedir. Kendi işini kurmak ve kendi işinin patronu olmak isteyenler kendilerine sunulan bu fırsatı değerlendirsinler derim. Unutulmamalıdır ki 'kıyılardan vaz geçmeyenler yeni okyanuslar keşfedemezler.' "

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.