Tenisin yıldızları İzmir’e geliyor

Tenisin yıldızları İzmir’e geliyor

Türkiye’nin en  köklü tenis kulüplerinden biri olan Kültürpark Tenis Kulübü, yine bir ilke imza atarak dünya sıralamasında yer bulan tenisin yıldızlarını İzmir’e getiriyor.

 

17-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan TEB Kültürpark Tenis Cup’a başta milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay olmak üzere dünya sıralamasında ilk 150’de olan kadın tenisçiler katılacak. 76 yıllık geçmişe sahip Kültürpark Tenis Kulübü (KTK), Türkiye Tenis Federasyonu’nun katkılarıyla kendi tarihindeki en büyük turnuvayı organize ediyor. 60 bin dolar ödüllü İTF Womens Circuit TEB Kültürpark Cup, aynı zamanda İzmir’de uluslararası kadın tenis turnuvası olarak organize edilmiş en büyük turnuva konumunda.Turnuva Öncesi Kültürpark Tenis Kulübü’nde Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Necimoğlu ve As Başkanlar Ruçem Canbeyli ve Tolga Şekercioğlu’nun katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültürpark Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Server Uyaroğlu, Dünya sıralamasında 155. Sırada bulunan milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay’ın yanı sıra yine milli tenisçilerimiz Başak Eraydın, Ayla Aksu ve Pemra Özgen’in dışında birçok genç yıldız adayının da bu turnuvaya katılacağını söyledi. Uyaroğlu, “Bu büyüklükte bir uluslararası kadınlar tenis turnuvası hem bizim hem İzmir’in tarihinde bir ilk. O sebeple hem gururlu hem heyecanlıyız. Bir tenis şöleni tadında geçeceğini düşündüğümüz bu turnuvaya milli tenisçilerimiz başta olmak üzere dünya sıralamasında ilk 150 içinde yer bulmuş önemli tenisçiler de katılacak” diye konuştu.

İzmirlileri bu turnuvayı takip etmeye ve izlemeye davet eden Uyaroğlu, “Bu organizasyonu İzmir’e getirmemizde emekleri bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Cengiz Durmuş ve Federasyon İzmir Temsilcisi Sayın Bülent Necimoğlu’na İzmir ve KTK adına teşekkürleri bir borç biliriz” dedi. Dünya kadınlar tenis sıralamasında ilk 150’de bulunan tenisçilerin de katılacağı TEB Kültürpark Tenis Cup’da 60 bin dolarlık para ödülü verileceğini belirten Server Uyaroğlu, toplamda 60 bin dolar ödülün dağıtılacağı bu büyük turnuvaya sponsor olan başta ana sponsor TEB olmak üzere Alkim Kağıt, Can Sigorta ve Folkart Grubuna da teşekkür etti.

Geleneksel olmasını istiyoruz

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Temsilcisi Bülent Necimoğlu da İzmir’in tenis sporu için çok uygun şartlara sahip olduğunu, Kültürpark Tenis Kulübü’nün de imkanları açısından böylesi bir turnuvayı çok önceden hak ettiğini belirtti. Böylesi turnuvaların maliyetli olduğunu, bu anlamda sponsorlukların önemli olduğunu ifade eden Necimoğlu, “Eğer şimdi olduğu gibi özellikle İzmirli firmalar bu tarz büyük turnuvalara sponsor olurlarsa ve İzmirliler bu organizasyona sahip çıkarsa böylesi büyük organizasyonları şehrimize getirmek daha kolay olur. Önümüzdeki sene ve sonraki senelerde de bu turnuvayı ve daha büyüklerini  İzmir’e getirmek istiyoruz ancak gelenekselleşmesi İzmirlilerin elinde” diye konuştu.

 Kimler Geliyor?

Kadınlar dünya sıralamasında 125. Sırada olan Nina Stojanovic, 136. Sırada bulunan Viktoriya Tomova, 140. Sırada bulunan Kateryna Kozlova, 155. Sırada bulunan milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, 158. Sırada bulunan Tamara Zidansek gibi dünya sıralamasında önemli yerlerde bulunan tenisçiler katılacak. Eleme ve ana tabloda olmak üzere toplam 60 civarı tenisçinin katılması beklenen turnuvanın tüm maçları Kültürpark Tenis Kulübü’nde yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.