Tibet Olivtech'i Değerlendirdi

Tibet Olivtech'i Değerlendirdi

Başlangıcından bu yana organizasyonunda Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) olarak İzfaş ile birlikte yer alan UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan TİBET dün akşam sona eren OLIVTECH Fuarını değerlendirdi. 

“Bu yıl 7.ncisini GURME İZMİR adı altında idrak ettiğimiz OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı her geçen yıl daha büyük sektörel katılımla devam ediyor.  UZZK’nın kuruluşundan beri en fazla üzerinde durduğu  Türk zeytin ve zeytinyağlarının sadece ülkemizde değil dünyada da kalitesini kabul ettirdiği etkinliklerin gerçekleştiği ülkemizin ilk ve tek fuarı OLIVTECH’e bu yıl damgasını vuran ise Uluslararası Zeytin Konseyi ile UZZK’nın organizasyonu ile bu yıl ilk kez gerçekleştirilen MARIO SOLINAS TÜRKİYE zeytinyağı kalite yarışması oldu. Bu çerçevede Uluslararası Zeytin Konseyi İcra Direktör Yardımcısı Sayın Jaime Lillo’nun ve İcra Direktörü Sayın Abdellatif Ghedira’nın da katılımıyla Türkiye’nin en iyi zeytinyağlarını üreten Firmalarımız görkemli bir tören ile ödüllerini aldılar. Böylece ülkemizde tüm dünyanın kabul ettiği kalitede zeytinyağlarımızın bulunduğu en üst düzeyde kabul edilmiş ve ilan edilmiş olmaktadır. Bu kalite çıtası gelecek yıl daha fazla sayıda markanın yarişacağı platformda çok daha yükseklere çıkarılacak  ve türk zeytinyağları ülkemizde ve dünya raflarında da hak ettikleri en güzel yerleri alacaktır.” diyen Ümmühan Tibet, 4 gün boyunca yerli ve yabancı uzmanların yer aldığı “Zeytin ve zeytinyağlı sohbetler” ile ülkemiz ve dünya zeytinciliği masaya yatırıldığını, zeytin ve zeytinyağının insan sağlığına ve beslenme ile mutfak kültürümüze katkıları, yararları konusunda çok değerli bilgiler verdiklerini ifade etti.
Dünya ve ülkemiz Zeytinciliğini temsil eden en üst iki çatı kurumun  işbirliği ile bu yıl Olivtech Fuarı bir yıldız gibi parladı ve kısa dönemde Ortadoğu ve Avrupanın en önemli Fuarları arasında yer alacağını ispatladı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.