TikTok çalışanları iş baskısından şikayetçi!

TikTok çalışanları iş baskısından şikayetçi!

Görünüşte sonsuz eğlencelere sahip olan TikTok, internetteki en mutlu yer olarak görünüyor. Çalışanlar şirketin, teknoloji dünyasında nadir görülen ‘yorulmadan çalışmayı ve katı gizliliği’ vurguladığını söylüyor.

Görünüşte sonsuz eğlencelere sahip olan ünlü sosyal medya platformu TikTok'un ABD’deki çalışanları, iç yönetim tarzının oldukça katı olduğunu iddia ediyor. Bu iddiaların çoğu, şirketin kıdemli çalışanlarından geliyor. Çalışanlar şirketin, teknoloji dünyasında nadir görülen ‘yorulmadan çalışmayı ve katı gizliliği’ vurguladığını söylüyor.

Yüksek oranda büyümeye devam eden şirketin ABD’deki ofislerinde daha hızlı bir çalışma temposuna neden oluyor. Analitik firması Sensor Tower’a göre, altı yıl önce kurulan TikTok, 2022’nin ilk çeyreğinde uygulama indirme rekoru kırdı.

tik-tok-2.jpg

Bu yüksek tempolu çalışma sonucunda ise bazı çalışanlar, hafta sonu fazla mesai yapmanın ve farklı zaman dilimlerinde çalışmanın uykusuzluğa neden olduğundan şikayet etti. Birkaç eski ABD’li TikTok çalışanı, haftada ortalama 85 saat çalıştıklarını iddia etti. Ek olarak da ellerindeki işi yapmak için daha fazla zaman harcadıklarını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.