Tire, Tarım Festivali'ne hazırlanıyor

Tire, Tarım Festivali'ne hazırlanıyor

21-22 Nisan’da düzenlenecek olan Festivalde hem tarımsal ürünlerin tanıtımı yapılacak hem de eğlence programları düzenlenecek.

 

Tire Kaymakamlığı himayesinde, Tire Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü iş birliğinde organize edilen “1. Tarımsal ve Yöresel Ürünler Festivali” ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in başkanlık yaptığı toplantı ile hazırlıklarına başlanan Festivalin, geniş ölçekte yapılması konusu benimsenerek, etkinliğin 21 - 22 Nisan 2018 tarihlerinde Tire Gölet Şenlik Alanında gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

festivali-tanitan-afis.jpg

FESTİVAL, 21-22 NİSAN’DA

İki gün sürecek Festivalin programı netleşti. Festivalde hem tarımsal ve yöresel ürünler tanıtılıp pazarlanacak hem de vatandaşlarımız eğlenebilecek. Hafta sonunda vatandaşların ailece keyifle vakit geçirebilecekleri aktivitelerle dolu festivalde tabir yerindeyse ‘her şey olacak’. 21 Nisan Cumartesi günü saat 11:00’de açılışı yapılacak festival yöresel ürünlerin stantlarının da yer alacağı çeşitli yarışmalarla renklenecek güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Geleneksel lezzetlerin ikramlarından halk oyunları ekiplerinin gösterilerine; yerel sanatçıların sahne performanslarına kadar hem göze hem kulağa hem de damağa hitap edecek festivalin ilgiyle takip edilmesi bekleniyor.

TANRISEVEN, “TİRE’NİN GÜCÜ YÖRESEL ÜRÜNLERİN BOLLUĞUNDA”

Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Tire’nin ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyeli bulunduğunu belirterek, “Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Festivalle, Tire’nin tarımsal ve yöresel ürünlerini görücüye çıkarıyoruz. Amacımız Belediyemiz ve tarımsal kuruluşlarımızla birlikte, tarımsal potansiyelimizi ortaya çıkarmak ve Tire’yi festivaller kenti yaparak tanıtımına katkıda bulunmak” dedi.

BELEDİYEDEN DESTEK

Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler de Tire Belediyesi olarak, festivale her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de Tire’nin ürünlerinin pazarlanması ve tanıtımı için yapılan çalışmalara her türlü desteği vereceklerini belirttiler. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş da gıda sektöründe üretim yapan firmalarla iş birliği içinde olduklarını belirterek, sektörün festivale tam destek verdiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.