TİYATROHANE CEP TİYATROSUNU AÇTI.

TİYATROHANE CEP TİYATROSUNU AÇTI.

ALSANCAK’TA YENİ BİR TİYATRO SALONU AÇILDI.

 

2013 yılından bu yana Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde faaliyet gösteren Tiyatrohane Sanat Okulu, “Tiyatrohane Cep Tiyatrosu” nu açarak İzmir’e yeni bir sahne kazandırdı. Yeni sezona, cep tiyatrosunda sergilediği tek perde polisiye oyunu “Yalanın Ardındaki” ve doğaçlama ekibi “Doğaçhane” tarafından oynanan doğaçlama oyunları ile başladı.

Prof. Dr. Özdemir Nutku danışmanlığında, Dokuz Eylül Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunu Erk Bilgiç ve Ege Üniversitesi mezunu halka ilişkiler uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç tarafından kurulan Tiyatrohane Kıbrıs Şehitleri’ndeki atölyelerinde otuz seyirciyi ağırlayabildiği performans alanıyla seyircilerine yeni bir deneyim yaşatıyor.

Tiyatrohane Halka İlişkiler uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç konu ile ilgili, “İzmir’de ne yazık ki yeterli sayıda tiyatro sahnesi yok, ayrıca seyirciler de artık daha faklı bir tiyatro deneyimi yaşamak istiyor. Oyunlarımız seyirci ile iç içe oynanıyor. Bu durum onlar için oldukça etkileyici oluyor. Oyuncuların bu tarz mekânlarda artık “rol” yapması mümkün değil, yani gerçeğe en yakın ve doğal performansı sergiliyorlar.  Özellikle İzmir seyircisi için yeni bir deneyim. Seyircilerimiz oyun çıkışında görüşlerini aldığımızda çok heyecanlı ve etkilenmiş olduklarını belirtip diğer oyunlarımızı sorarak ayrılıyorlar. Tiyatrohane ailesi olarak tüm oyuncu ve eğitmen kadromuzla biz de onlarla aynı heyecanı paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu. Tek sıkıntılarının seyircilerin temsillerde yer bulmasında zorlanmaları olduğunu söyleyen Bilgiç, oyunlar için mutlaka önceden bilet alınması gerektiğini bildirdi.

Tiyatrohane’nin yeni cep tiyatrosundaki en yakın tarihteki oyunları ise şöyle; 11-25 Şubat Cumartesi günleri saat 20:30’da “Yalanın Ardındaki” ve 18 Şubat Cumartesi günü Doğaçhane tarafından sergilenecek olan Forum Tiyatro gösterisidir. Detaylı bilgi için Tiyatrohe’nin internet sitesi olan www.tiyatrohane.net adresinden veya 0232 422 2631 – 0507 132 2632 numaralı telefonlardan bilgi almak mümkündür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.