TİYATROHANE’DEN ÜCRETSİZ ÇOCUK OYUNU

TİYATROHANE’DEN ÜCRETSİZ ÇOCUK OYUNU

Kemalpaşa Belediyesi Atatürk Salonu’nda minik seyircileriyle buluşacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen yarı yıl tatili etkinlikleri kapsamında Tiyatrohane “Bir Kurt Hikayesi” oyunu ile 5 Şubat tarihinde, saat 13.00 – 15.00 saatlerinde iki ayrı seans ile Kemalpaşa Belediyesi Atatürk Salonu’nda minik seyircileriyle buluşacak.

Uzm. Ece Tükmut’un yazdığı, yönetmenliğini Erk Bilgiç’in yaptığı oyunda bir kurt ailesinin günlük hayatında kesitler görülmekte ve yanlış anlatılan masalların sonucunda önyargılı olduğumuzdan eğlenceli bir dille bahsedilmekte. “Bir Kurt Hikâyesi”  değerler eğitimi kapsamında önyargılı davranışların yanlış anlaşılmalara yol açtığını, farklılıklara saygı duyulması gerektiğini vurgulamaktadır. 4-12 yaş grubuna uygundur. 2 farklı uzman tarafından pedagojik (eğitim bilimi) açıdan uygundur onayı almıştır.

“Bir Kurt Hikâyesi” yazarı Ece Türkmut; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık-Dramaturgi Ana Sanat Dalı’ndan mezun olduktan sonra 2013 yılında yüksek lisansını yine aynı bölümde tamamlamıştır. Yazarın “Ezi’nin Pasta Savaşı”, “Basu ve Sihirli Heykel” adlı çocuk oyunları ile “Veresiye Teklif Etmeyin Lütfen!” adlı oyunu Tiyatrohane prodüksiyonu ile sahnelenmektedir. Türkmut, yakın zamanda Amerika’da “Travma” konusunda bilgilenerek yazdığı oyunları yeni pedogojik bilgiler ve travma çalışmaları ışığında yazmıştır.

Oyunun yönetmeni Erk Bilgiç, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü, Oyunculuk Anasanat Dalı’ndan mezun olduktan sonra profesyonel tiyatrolarda oyuncu olarak görev almıştır. Ulusal kanallarda yayınlanmış pek çok dizi ve film çekmiştir. 2007- 2008 yılında "Karayılan", 2008 "Bir Varmış Bir Yokmuş", 2009-2010 "Kavak Yelleri", 2010-2011 "Bitmeyen Şarkı" ve "İzmir Çetesi" gibi dizilerde ve "Veda" sinema filminde performans göstermiştir. İstanbul’da dizi, sinema ve reklam seslendirmesi üzerine çalışmıştır. 2009-2011 yılları arasında Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde akşam okulları bölüm başkanlığı yapmış, 2011-2013 yılları arasında ise İzmir Akkademi Tiyatro’da oyunculuk, seslendirme eğitimi vermiş ve yönetmenlik yapmıştır. Erk Bilgiç 2013 yılında Tiyatrohane’yi kurmuştur. Eğitimlerine ve sahne çalışmalarına Tiyatrohane’ de devam etmektedir.
 

KÜNYE:

Yazan: Ece Türkmut / Yöneten: Erk Bilgiç / Oyuncular: Ecem Eker, Buse Demirel, Mustafa Özer

Proje Uygulama: Melike Çerçioğlu Bilgiç

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.