Toplu İnfazda Tetiği Çekmişti

Toplu İnfazda Tetiği Çekmişti

Toplu infazda tetiği çekmişti şimdi müebbet yedi!

İsveç'te bir mahkeme, 2012'de Suriye'deyken 7 askerin infaz edilmesinde rol oynadığı gerekçesiyle Suriyeli bir sığınmacıyı müebbet hapse mahkum etti.

Stockholm Bölge Mahkemesi tarafından alınan kararda, 46 yaşındaki sığınmacı Haysem Ömer Sakhanh'ın 2012 yılında İdlib'de faaliyet gösteren Süleyman Grubu'na katıldığı, olaya ilişkin sonradan ortaya çıkan görüntülerde elinde uzun namlulu silahın bulunduğu ve Suriye ordusu mensubu 7 kişinin infaz emrini verdiği belirtildi.
 
Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu doğrulayan Sakhanh, hakkındaki suçlamaları ise 'verilen emirleri uyguladığını' savunarak reddetti.
  
İTALYA'DAKİ SURİYE BÜYÜKELÇİLİĞİ'Nİ İŞGAL EDENLER ARASINDAYDI
İtalya ve İsveç kurumlarının birlikte yürüttüğü soruşturmada, Hişam Ömer Sakhanh'ın 2011 yılında İtalya'dayken Suriye Büyükelçiliği'nin işgalinde rol aldığı ve tutuklandığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, 2012'de Suriye'ye giderek o dönem İdlib'de aktif olan küçük ölçekli Süleyman Grubu'na katılan Sakhanh, 2013'te Suriye'den çıkıp İsveç'e sığınma talebinde bulundu.
 
CEZASI TAMAMLANINCA SINIRDIŞI EDİLECEK
2016'nın başında İsveç'te oturma izni alan Sakhanh'ın toplu infaz suçundan dolayı yargılanma süreci Mart 2016'da başlamıştı. Ülkede müebbet hapis cezası maksimum 10 yıl olarak düzenleniyor. Mahkeme, Sakhanh'ın cezasının infazının tamamlanmasından sonra ise ülkeden sınırdışı edilmesine ve bir daha İsveç'e girişine izin verilmemesine hükmetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.