Topuk Çatlaklarına Doğal Çözüm!

Topuk Çatlaklarına Doğal Çözüm!

Topuk çatlakları hemen hemen herkeste var olan bir sorundur.Ancak artık evinizde büyük bütçeler ödemeye gerek kalmadan topuk çatlaklarınıza veda edebileceksiniz.

İşte topuk çatlaklarınızı giderecek bitkisel tedavi yöntemleri…

Gül suyu yöntemi 

Gül suyu ile topuk çatlaklarınıza veda ederken aynı zamanda ayaklarınızın mis gibi kokmasını sağlayabileceksiniz.
Dileğiniz miktarda gül suyu ve nemlendirici kremi bir kapta karıştırın. Topuk çatlağınızın olduğu bölgeye bolca sürerek o bölgenin nemlenmesini sağlayın.

 Bu karışımı gece yatmadan önce yapın ve ayaklarınıza penye çorap giyin. Sabah yumuşacık topuklara uyanmış olacaksınız.

Kakao yağı yöntemi

Dilediğiniz ölçüde kakao yağını ve acıbadem yağını karıştırın.  Sorunlu bölgeye sürerek yarım saat bekletin.  Topuğunuzdaki çatlaklar geçene kadar işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Elması sirkesi yöntemi

Elma sirkesi cilt yüzeyindeki ölü derileri temizlemekle kalmıyor aynı zamanda deride var olan bakterilerin de yok olmasını sağlıyor.  Her gün bir kova suyun içerisine bir çay bardağı elma sirkesi koyun ve ayaklarınızı karışımın içinde en az 20 dk bekletin.

Zeytinyağı yöntemi 

Cildimize sayısız faydası olan zeytinyağı topuk çatlakları içinde oldukça etkili bir yöntem… Her gün belli aralıklarla çatlak olan topuklarınıza zeytinyağı sürebilirsiniz.

Ancak zeytinyağını sürdükten sonra sorunlu bölgeyi streç filmle sarmanız gerekir. Bu işlemi topuğunuzdaki çatlaklar geçene kadar uygulayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.